Cardano is uit de top 10 gevallen en staat op plek 11 met een marktkapitalisatie van 12 miljard dollar. Dat is een miljard minder dan de cryptomunt op plek 10, Tron (TRX). Hoewel ADA recent maar weinig groen liet zien, helemaal de afgelopen maanden, bleef de ontwikkeling doorgaan, werd een hardfork doorgevoerd en blijft de sterke community van de blockchain als steunpilaar intact.

Helaas is dit (nog) niet zichtbaar in de prijs van de cryptomunt, en lijkt het mij goed om in een vogelvluchtperspectief te kijken naar de prestaties van ADA. Ik bespreek de dollarkoers en verschillende valuaties.

Falling wedge or slow death?

Steeds lagere hoogtepunten, steeds lagere dieptepunten; de kenmerken van een falling wedge. Als je dan ook nog eens mooi die punten aan elkaar kan verbinden door twee lijnen, kun je er niet meer omheen. De koers lijkt te wachten op een uitbraakmoment, alleen duurt dit al maanden en is er maar weinig koopvolume.

Zolang de koers blijft bouncen vanaf de zwarte lijn, houd ik mijn bullish bril op. Het wordt pas dramatisch als we de lijn verliezen. Zover zijn we nog niet, dus blijf optimistisch.

Maar wel voorzichtig optimitisch. Laten we wel wezen: de koers is onder de 100 Week SMA, onder de Bull Market Support Band, en laat maar weinig koopvolume zien. Dat zijn geen positieve signalen. Om een stijging zoals de rode pijl suggereert mogelijk te maken, is er dus nog wel werk te verzetten. Eenmaal boven de indicatoren en we zijn binnen. Tot die tijd moeten we geduld hebben.

ADA en BTC

Combineer ADA en BTC, en je krijgt de ADA/BTC-grafiek. Op deze grafiek zie je welke van de twee cryptomunten het best presteert. Een hogere valuatie betekent terreinwinst voor Cardano, een lage valuatie is een beter presterende Bitcoin. Het mag duidelijk zijn welke van de twee de afgelopen maanden domineerde en presteerde: de nummer 1 cryptomunt.

Cardano weet het nog niet te winnen van Bitcoin, maar ook hier op deze grafiek zie ik voorzichtig optimisme. Een bullish divergentie met de RSI kan er voor zorgen dat de valuatie boven de Bull Market Support Band weet te komen. Houden we deze vervolgens vast als ondersteuning, dan doe je er goed aan om ADA te houden boven Bitcoin. Voor nu is het afwachten op de weeksluiting. De week is nog jong, er kan nog veel veranderen.

Cardano sterker dan Ethereum

Bij de ADA/ETH zien we al wel dat de koers boven de indicator is uitgestegen en lijkt verdere stijging imminent. Dat betekent dat Cardano op dit moment aantrekkelijker is dan Ethereum. Goed om dit ook te benoemen en kennis hiervan te hebben. Langzaam maar zeker lijkt het tij te keren, maar het heeft vooral veel tijd nodig.

The post Analyse: Cardano is nu een top 11 cryptomunt, een langzame dood? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!