Als we Michael Pearl van on-chain beveiligingsbedrijf Cyvers mogen geloven, dan zijn de Bitcoin ETFs het volgende grote target voor Noord-Koreaanse hackers. In deze categorie valt onder andere de beruchte Lazarus Group, die verantwoordelijk is geweest voor de Ronin bridge hack ter waarde van 625 miljoen dollar.

Moeten we ons zorgen maken over een Bitcoin ETF hack?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

FBI waarschuwt voor Noord-Koreaanse hackers

“Recentelijk publiceerde de FBI een waarschuwing dat Noord-Koreaanse hackers gaan proberen om de ETFs te infiltreren om daar geld te stelen. Al deze ETFs slaan hun Bitcoin ergens op. Je kunt er zeker van zijn dat iemand van plan is om iets te bedenken om die Bitcoin te stelen”, aldus Pearl.

De Bitcoin ETFs vormen in potentie een lucratieve bounty voor Noord-Koreaanse hackers, omdat ze bij elkaar ongeveer 52,1 miljard dollar aan vermogen beheren.

Dat gaat dan natuurlijk wel over alle ETFs en die zullen nooit gezamenlijk gehackt worden. De kans is überhaupt minimaal dat het lukt om de Bitcoin ETFs te hacken, maar die mogelijkheid valt natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten.

Net als de mogelijkheid om het goud uit de kluis van de Amerikaanse centrale bank te stelen. In theorie is het mogelijk, maar in de praktijk gaat het natuurlijk over een verwaarloosbare kans.

De mensen die toegang hebben tot de Bitcoin in de ETFs, zullen niet eenvoudig te hacken zijn. Daarbij zullen ze daar altijd aparte machines voor gebruiken, die hoogstwaarschijnlijk nooit met het internet in verbinding komen. En ook gebruikmaken van multi-signature oplossingen, waardoor er meteen meerdere handtekening nodig zijn om iets voor elkaar te krijgen.

Strengere regulering op komst?

Volgens Pearl is het ook mogelijk dat de Noord-Koreaanse dreiging voor de ETFs strengere wet- en regelgeving oplevert met betrekking tot crypto.

“Het zijn niet alleen de ETF-aanbieders die bedreigd worden, ook de periferie. Alle bedrijven die met ze werken. Zwaktes in de beveiliging van ETF zijn zaken die we zo snel mogelijk moeten aanpakken, want anders gaan we mega hacks zien”, zo vertelt Pearl.

Hij verwacht dat een “mega hack” in de Verenigde Staten zou kunnen betekenen dat er extreem strenge regulering komt, die vervolgens ook door andere jurisdicties overgenomen kan worden.

The post Cyvers: Bitcoin ETFs zijn volgende grote target van Noord-Koreaanse hackers appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!