Caroline Ellison, de voormalige co-CEO van crypto handelsbedrijf Alameda, staat gepland om op 24 september in New York te worden veroordeeld.

Ellison, die ook de ex-vriendin is van de voormalige FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF), werd schuldig bevonden in december 2022 na het faillissement van de crypto exchange FTX. Dit debacle leidde ertoe dat gebruikers miljarden dollars verloren.

De aanklachten

Ellison wordt beschuldigd van twee gevallen van samenzwering tot het plegen van fraude via elektronische communicatie en één geval van samenzwering tot witwassen van geld, onder andere.

Deze beschuldigingen kunnen leiden tot een maximale straf van 110 jaar gevangenisstraf. Echter, gezien haar medewerking met de aanklagers, kan haar straf mogelijk worden verzacht.

caroline ellison ftx
Bron: Bloomberg op X.

Privacy en veiligheidszorgen

Onlangs heeft de advocaat van Ellison de rechter verzocht om sommige details in haar zaak te censureren die haar potentieel in gevaar kunnen brengen. “Zoals de rechtbank zich bewust is, is mevrouw Ellison sinds het begin van deze zaak het onderwerp van intense media-aandacht en internetfascinatie, inclusief de herhaalde pogingen van Sam Bankman-Fried om haar privé-informatie aan de media te onthullen,” aldus de advocaat van Ellison.

Daarnaast vroeg de advocaat om de namen en andere identificerende gegevens van vrienden van Ellison, die brieven naar de rechtbank hebben geschreven, te censureren om hen te beschermen tegen pesterijen en doxing. Ook werd gevraagd om informatie over haar woonsituatie, partner en de organisaties waarvoor zij vrijwillig werkt, te verwijderen uit publieke documenten.

Andere betrokkenen bij FTX

Naast Ellison zijn ook andere voormalige FTX-executives, Gary Wang en Nishad Singh, aangeklaagd. Zij hebben echter ook samengewerkt met de aanklagers. Wang zal op 20 november worden veroordeeld, terwijl Singh zijn vonnis op 30 oktober zal horen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Voormalig Alameda CEO Caroline Ellison staat op 24 september terecht na FTX-debacle appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!