Tether (USDT) heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met TRM Labs en Tron om de ‘T3 Financiële Criminaliteitseenheid’ te vormen. Deze eenheid is gericht op het bestrijden van het illegale gebruik van de USDT stablecoin binnen het Tron-netwerk.

Deze samenwerking combineert de expertise van TRM Labs op het gebied van financiële criminaliteitsbestrijding met technische kennis van Tron, terwijl Tether bijdraagt met haar externe onderzoeksteam. Het initiatief is een reactie op zorgen van wereldwijde autoriteiten en de VN over de toename van frauduleuze transacties met USDT in Zuidoost-Azië, waarbij Tron als een voorkeursnetwerk voor dergelijke activiteiten is aangeduid.

Dubbelzijdig zwaard van USDT op Tron

De USDT stablecoin op Tron staat bekend om de lage transactiekosten en het gebruiksgemak, wat zowel eerlijke gebruikers als criminelen aantrekt. Justin Sun, oprichter van Tron, heeft erkend dat de nieuwe samenwerking zal demonstreren hoe blockchain-technologie positief kan worden ingezet en dat illegale activiteiten niet getolereerd worden in de industrie.

tether tron samenwerking
Bron: Tether op X.

Volgens Tether beslaat bijna de helft van de $118 miljard aan USDT-voorraad de Tron-blockchain, met ongeveer 39% op Ethereum (ETH).

Voortgang in crypto-educatie

Naast de inspanningen om financiële criminaliteit aan te pakken, bevordert Tether ook haar educatieve initiatieven door een partnerschap met het op Celo-gebaseerde peer-to-peer betalingsbedrijf Valora en de Stabila Foundation. Deze samenwerking is gericht op het bevorderen van de adoptie van blockchain-technologie door middel van een educatief programma dat zich concentreert op stablecoins. Het programma zal praktische toepassingen van USDT op Celo belichten, een goedkope en snel groeiende Ethereum Layer 2-oplossing. De onderwerpen omvatten overmakingen, betalingen, waardeopslag, het verdienen van rendement en staking.

Het Valora Learning Program zal zich richten op opkomende markten in landen zoals Nigeria, Zuid-Afrika, Brazilië, Turkije en Vietnam. Deelnemers zullen de Valora-app gebruiken om het gebruik van stablecoins te demonstreren en praktijkervaring op te doen terwijl ze beloningen verdienen via de Valora wallet.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, merkte op dat deze initiatieven de financiële interacties in achtergestelde gemeenschappen zullen revolutioneren, waarbij individuen de kracht van stablecointechnologie in alledaagse situaties kunnen ervaren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tether vormt samen met Tron en TRM Labs een eenheid tegen financiële criminaliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!