Bitcoin heeft een mooie stijging van 2,9% laten zien en staat nu op 52.600 euro. Deze opwaartse beweging volgt op de sterke prestaties van Amerikaanse techbedrijven en het herstel op Aziatische aandelenmarkten.

Banner Bitcoin 1

Azië zet de toon, rest volgt

Door het tijdsverschil gaan de markten in Azië eerder open en vaak zie je dat daar de toon voor de rest van de dag gezet wordt. Toen wij nog sliepen, maar toen Azië al open was, schoot de Bitcoin koers omhoog. Dit werd geholpen door een rally van grote Amerikaanse techbedrijven zoals Nvidia, Microsoft, Google en Apple.

Nvidia steeg maar liefst 8,2%, terwijl de andere tech-giganten met zo’n 2% stegen. Deze groei in de techsector had een positief effect op de Aziatische markten, waar onder andere de Japanse Nikkei 225 een einde maakte aan een verliesreeks van zeven dagen.

SUI van Grayscale beschikbaar

Naast Bitcoin trok ook Sui de aandacht, met een stijging van meer dan 16%. Deze flinke winst heeft te maken met de aankondiging van Grayscale dat hun SUI Trust nu beschikbaar is voor investeerders.

Sui is een zogenaamde ‘layer 1’ blockchain, ontworpen om snelle transacties en lage kosten mogelijk te maken. De SUI-token is de drijvende kracht achter dit netwerk, dat in mei 2023 live ging. Het project is ontwikkeld door Mysten Labs, een team van voormalige engineers van Meta (het moederbedrijf van Facebook).

Grayscale’s SUI Trust biedt investeerders de mogelijkheid om blootstelling aan SUI te krijgen. Elk aandeel van het fonds vertegenwoordigt bijna 15 SUI-tokens.

OpenAI wil miljarden ophalen

Ook AI-gerelateerde cryptomunten zagen een lichte stijging. Dit kwam deels door het nieuws dat OpenAI van plan is om 6,5 miljard dollar op te halen, met een waardering van maar liefst 150 miljard USD.

Tokens zoals NEAR Protocol en FET (van de Artificial Superintelligence Alliance) stegen daardoor respectievelijk 6% en 9%.

The post Bitcoin stijgt 3% en volgt tech-aandelen, toon is gezet appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!