Vroeger was alles simpeler voor Ethereum. Je noemt jezelf de World Computer, de blockchain der blockchains en dan was je er wel. Er waren maar een handvol crypto’s waar je mee moest concurreren.

Maar nu Ethereum mainstream is geworden dankzij ETF’s, moet ETH ook concurreren met techbedrijven en andere soorten investeringen. Dat gaat Ether niet goed af, en om mee te kunnen in deze race, is een nieuw, fris verhaal nodig.

Banner Ethereum 1

Ethereum heeft marketing en tijd nodig

Ethereum kan een aantrekkelijke investering worden voor grote financiële instellingen, maar heeft volgens Tim Lowe, adviseur bij Attestant, betere marketing en tijd nodig om zich verder te ontwikkelen.

Momenteel wordt de werkelijke waarde van Ethereum niet goed weerspiegeld in de markt. Volgens Attestant kan dat veranderen met duidelijker messaging, waardoor Wall Street sneller Ether-exchange-traded funds zou oppikken.

Ondanks de tegenvallende interesse in Amerikaanse Ether ETF’s blijft Attestant optimistisch over de toekomst van ETH.

Verhaal moet duidelijker

Een groot probleem is dat Ethereum niet genoeg “mindshare” heeft. Bitcoin wordt gezien als “digitaal goud”, wat het eenvoudig maakt om te verkopen aan grote investeerders.

Ethereum daarentegen heeft een complexer verhaal. Volgens Lowe kan Ethereum meer aandacht trekken door een helder, eenvoudig verhaal dat investeerders helpt te begrijpen wat het biedt.

‘Als het om pure aantallen gaat, wordt er elk jaar minder Ethereum uitgegeven dan Bitcoin,’ aldus Lowe, die volgens hem op de lange termijn een veel aantrekkelijker vooruitzicht is voor waardegedreven investeerders.

Diversificatie is een belangrijke kans voor Ethereum. ‘In de traditionele financiële wereld wil bijna iedereen een divers portfolio,’ zegt Lowe. ‘Digitale activa worden steeds serieuzer genomen, en de stap naar Ethereum is dan logisch.’

Maar om dit te bereiken, moet Ethereum toegankelijker worden voor mensen buiten de cryptowereld. Het moet een duidelijker identiteit krijgen: is het een app store, een blockchain of ‘digitale olie’?

The post Ethereum heeft een nieuw verhaal nodig om zich te onderscheiden en investeerders te trekken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!