De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op 12 september een nieuwe renteverlaging van 0,25 procentpunt aangekondigd. Dit is de tweede verlaging sinds het begin van de renteverlagingscyclus in juni. Deze stap past in een bredere trend van centrale banken wereldwijd die overgaan tot renteverlagingen om de economie te stimuleren. Welke impact heeft dit op de crypto industrie?

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

Wereldwijde trend in renteverlagingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, bevestigde op 23 augustus in Jackson Hole dat ook de Amerikaanse centrale bank overstapt op renteverlagingen. Dit sluit aan bij vergelijkbare acties van de Bank of England en de Zwitserse Nationale Bank. Deze gezamenlijke aanpak versterkt het vertrouwen in de strategie van de ECB.

Waarom verlaagt de ECB de rente?

De ECB, verantwoordelijk voor de stabiliteit van de euro, heeft als doel de inflatie op middellange termijn rond de 2% te houden. Na een periode van renteverhogingen vanaf juli 2022 tot september 2023 om de hoge inflatie te beteugelen, ziet de bank nu ruimte voor versoepeling. De inflatie daalt en nadert het gewenste niveau van 2%.

De renteverlagingen zijn bedoeld om de economie langzaam meer te stimuleren. Lagere rentes maken lenen goedkoper, wat investeringen en uitgaven kan aanmoedigen. Tegelijkertijd blijft de ECB waakzaam om te voorkomen dat de inflatie weer oploopt.

Mogelijke impact op de crypto-industrie

Met de geleidelijke renteverlagingen en tekenen van economisch herstel, zou de crypto-industrie een nieuwe opwaartse trend kunnen inzetten. In combinatie met her economische herstel zorgen de lagere rentes ook langzaam voor een positiever sentiment. 

En dit zien we ook terug in de koers van het gros van de crypto markt, die vandaag veelal groen kleurt. Zo maakten de AI coins zoals Fetch & Near stijgingen door van minstens 5%, en lijken ook Render Token en Injective weer een sprong te maken.

Hoewel dit misschien mag lijken op een start van een nieuw altseason blijft het voor nu nog even oppassen. Voor een echt altseason is het eerst zaak dat we gezond  uitbraak zien van Ethereum boven zijn oude ATH. 

The post ECB verlaagt rente opnieuw en helpt economisch herstel: Kan crypto profiteren? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!