Het Britse parlement heeft vandaag de Property (Digital Assets etc) Bill geïntroduceerd. Deze wet erkent officieel Bitcoin (BTC), andere cryptovaluta en digitale activa zoals non-fungible tokens (NFT’s) en koolstofkredieten als persoonlijk bezit.

Dit markeert de eerste keer dat Britse wetgeving expliciete bescherming biedt aan digitale bezittingen.

Verklaringen van minister van Justitie Heidi Alexander

Volgens Heidi Alexander, de minister van Justitie, is het cruciaal dat de wetgeving zich aanpast aan de evoluerende technologieën. “Deze wetgeving garandeert dat de sector zijn leiderschapspositie op het gebied van cryptoactiva kan behouden en zal duidelijkheid scheppen in complexe eigendomskwesties,” zei Alexander.

Ze benadrukte verder het belang van de Britse juridische diensten als een essentieel onderdeel van de economie, die groei stimuleert en Groot-Brittannië centraal stelt in de internationale juridische sector.

britse wet crypto bezittingen
Bron: X.

Sluiting van een juridisch gat

De nieuwe wetgeving adresseert een lang bestaand juridisch gat waarbij digitale activa voorheen waren uitgesloten van het eigendomsrecht van Engeland en Wales. Eigenaren van digitale activa hadden weinig verhaalmogelijkheden wanneer er met hun bezittingen werd geknoeid, wat hen in een juridisch grijs gebied achterliet.

Onder de nieuwe wet zullen digitale activa worden geclassificeerd als een derde categorie van eigendom, wat eigenaren sterkere juridische beschermingen biedt tegen fraude en diefstal.

Impact op de juridische sector en internationale positie

Het wetsvoorstel zal ook helpen om Groot-Brittannië zijn leidende positie te laten behouden in de opkomende wereldwijde crypto race, door een van de eerste landen te zijn die deze activa wettelijk erkent.

De Britse regering benadrukt verder dat met de nieuwe wetgeving de juridische sector beter in staat zal zijn om te reageren op nieuwe technologieën en meer bedrijvigheid en investeringen naar de juridische dienstverlening zal trekken.

Juridische bescherming tegen fraude en oplichting

De Britse Ministerie van Justitie heeft aangegeven dat eigenaren van digitale activa nu juridische bescherming zullen genieten tegen fraude en oplichting.

Dit maakt deel uit van een bredere aanpak om de rechtszekerheid rondom digitale bezittingen te versterken en zal tevens de rechtbanken assisteren bij het oplossen van complexe geschillen, zoals die in echtscheidingsregelingen of zakelijke overeenkomsten die digitale activa betreffen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Britse wet erkent nu officieel cryptovaluta als persoonlijk bezit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!