De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten heeft in samenwerking met verschillende federale instanties en consumenten beschermingsgroepen, waaronder de American Bankers Association Foundation en de Securities and Exchange Commission, gewaarschuwd voor een toename van zogenaamde ‘pig butchering’ crypto scams..

Deze scams, waarbij fraudeurs een valse romantische relatie opbouwen om slachtoffers geld afhandig te maken, hebben al miljarden gekost aan Amerikaanse burgers.

Verspreiding van informatief materiaal

Om het publiek te informeren en te beschermen, verspreiden de CFTC en haar partners infographics die uitleggen hoe deze zwendel werkt. De infographics tonen van begin tot eind hoe fraudeurs te werk gaan: van het targeten en groomen van slachtoffers tot het ontvangen van fondsen.

cftc crypto scams waarschuwing
Bron: CFTC.

Er wordt advies gegeven over hoe te handelen als men vermoedt slachtoffer te zijn van dergelijke praktijken. Deze infographics zijn een onderdeel van een bredere inspanning om investeerders te waarschuwen en te onderwijzen over de gevaren van deze en andere soorten investeringsfraude.

Strategieën van oplichters blootgelegd

Volgens Melanie Devoe, directeur van het Office of Customer Education and Outreach van de CFTC, is de ‘pig butchering’ scam een vorm van relatie gebaseerde fraude waarbij de daders slachtoffers opbouwen, vaak via berichtenuitwisseling of dating apps, om vervolgens grote sommen geld te ontfutselen.

De naam ‘pig butchering’ verwijst naar hoe oplichters hun slachtoffers ‘vetmesten’ voor de slacht, door eerst hun vertrouwen te winnen met de illusie van een romantische relatie en hen daarna te overtuigen om in frauduleuze schema’s te investeren.

Voorlichting en samenwerking

De CFTC werkt nauw samen met andere federale en staatstoezichthouders, evenals met organisaties voor consumentenbescherming, om hun boodschap van klantenonderwijs te verspreiden. Deze samenwerkingen zijn cruciaal om mensen te bereiken voordat ze slachtoffer worden van dergelijke zwendelpraktijken.

De inzet omvat het delen van educatief materiaal door verschillende agentschappen, waaronder het Office of Investor Education and Advocacy van de SEC, de Financial Industry Regulatory Authority, het Department of Homeland Security, de Secret Service, de FBI en de IRS.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post CFTC en partners waarschuwen voor ‘pig butchering’ crypto scams appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!