Grayscale lijkt weer het voortouw te nemen als het gaat om crypto adoptie! De bekende vermogensbeheerder heeft namelijk aangekondigd de eerste XRP-trust in de Verenigde Staten te lanceren! Deze stap zou de weg kunnen vrijmaken voor een lang verwachte XRP exchange-traded fund (ETF) in de toekomst. Of juichen we te vroeg?

Banner Ripple 1

Wat is een XRP-trust?

De nieuwe XRP-trust is een zogenaamd “closed-end” fonds dat geaccrediteerde beleggers directe blootstelling biedt aan XRP. Dit type investering verschilt van een ETF, omdat het minder strenge regelgeving kent en zich richt op een specifieke groep beleggers. Toch kan een trust met de juiste goedkeuringen evolueren naar een ETF, zoals eerder gebeurde met Grayscale’s bitcoin- en ether-trusts.

Grayscale’s visie op XRP

Rayhaneh Sharif-Askary, hoofd product en onderzoek bij Grayscale, benadrukt het potentieel van XRP: “Wij geloven dat de Grayscale XRP Trust beleggers blootstelling biedt aan een blockchain-oplossing die mogelijk een cruciale rol kan spelen in het optimaliseren van bestaande financiële systemen door grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen.”

De weg naar een mogelijke ETF

Grayscale heeft een vierledige productlevenscyclus voor de XRP-trust gepubliceerd, wat de mogelijkheid van een toekomstige ETF openhoudt. Het bedrijf speelde eerder een sleutelrol bij de introductie van de eerste crypto-ETF’s op Wall Street, na een succesvolle rechtszaak tegen de SEC voor de conversie van hun Bitcoin-trust naar een ‘spot’ ETF ziet ook Cointelegraph.

Uitdagingen en onzekerheden

De lancering van een XRP-ETF kent nog enkele obstakels. De SEC is verwikkeld in een juridische strijd met Ripple over de regelgevingsstatus van XRP. Een rechter in Manhattan oordeelde vorig jaar dat XRP-verkopen aan institutionele beleggers als effectentransacties kunnen worden beschouwd, maar niet bij verkoop aan particuliere beleggers op de secundaire markt. De SEC heeft tot begin oktober de tijd om in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Marktsituatie en vooruitzichten

XRP wordt momenteel verhandeld rond €0,51, ver onder zijn all-time high van €2,71 in 2018. De introductie van de XRP-trust door Grayscale zou kunnen bijdragen aan een hernieuwde interesse in de cryptocurrency. De ‘XRP Army’ wacht namelijk al maanden op de komst van een mogelijke XRP-ETF, vooral na de lancering van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s.

Hoewel er nog onzekerheden zijn, vooral rond de regelgeving, opent deze ontwikkeling nieuwe mogelijkheden voor beleggers die geïnteresseerd zijn in XRP. De komende maanden zullen belangrijk zijn om te zien hoe de markt en toezichthouders reageren op dit nieuwe initiatief en of dit inderdaad de weg vrijmaakt voor een toekomstige XRP-ETF.

The post Grayscale lanceert eerste XRP-trust in de VS: Een stap richting mogelijke ETF appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!