Justin Bennett, een gerenommeerde crypto-analist, heeft wat bijzonders te melden over de cyclus van Bitcoin. Bennett, met meer dan 111.300 volgers op het sociale mediaplatform X, stelt namelijk dat het bekende cycluspatroon van Bitcoin binnenkort zou kunnen eindigen. Deze voorspelling heeft grote implicaties voor beleggers en de bredere cryptomarkt.

Banner Bitcoin 1

De traditionele Bitcoin-cyclus

Sinds de start heeft Bitcoin een opmerkelijk consistent patroon gevolgd van drie- tot vierjarige cycli. Deze cycli bestonden doorgaans uit een tot twee jaar bearmarkt, gekenmerkt door dalende prijzen, gevolgd door een tot twee jaar durende opwaartste trend met stijgende prijzen. Bennett beargumenteert echter dat deze regelmaat niet eeuwig zal voortduren.

Bennett’s theorie: Bitcoin en de zakelijke cyclus

De kern van Bennett’s theorie ligt in de relatie tussen Bitcoin en de zakelijke cyclus. Hij geeft aan dat Bitcoin werd gecreëerd aan het begin van een kortetermijnexpansie van de zakelijke cyclus en eigenlijk nog nooit buiten deze context heeft bestaan. De perfecte vierjaarlijkse cyclus van BTC werd volgens hem gevoed door de economische omgeving waarin de cryptomunt ‘geboren’ is.

Voorspelling voor de toekomst

Bennett voorspelt dat tijdens de volgende kortetermijncontractie van de zakelijke cyclus, de vertrouwde drie- tot vierjarige cycli van Bitcoin zullen eindigen. Hij ziet dit als het begin van een nieuw tijdperk voor de gehele crypto industrie, al benadrukt hij dat dit niet per se betekent dat Bitcoin niet meer kan stijgen.

Onderbouwing van de theorie

Om zijn theorie te onderbouwen, verwijst Bennett ook naar de Purchasing Managers’ Index (PMI), een belangrijke economische indicator die de gezondheid van een economie meet via de productie- en dienstensector. Hij toont aan dat Bitcoin deze index historisch gezien nauw heeft gevolgd, wat suggereert dat de cryptomunt inderdaad gevoelig is voor bredere economische trends.

Korte termijn vooruitzichten

Voor de korte termijn houdt Bennett de $58.000-grens nauwlettend in de gaten. Hij ziet dit als een cruciaal niveau voor Bitcoin. Als de cryptomunt boven dit niveau kan breken en het vervolgens als steun kan gebruiken, verwacht Bennett mogelijk een verdere stijging richting de $60.000.

Het heden en de toekomst

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond de $57.702, wat een daling van meer dan 5% betekent in de afgelopen twee weken. Deze recente prijsbeweging onderstreept de volatiliteit die kenmerkend is voor de markt.

Bennett’s analyse biedt best een verfrissend perspectief op de toekomstige ontwikkeling van Bitcoin. Zijn theorie suggereert namelijk dat beleggers zich mogelijk moeten voorbereiden op een nieuwe marktdynamiek, waarin de vertrouwde cyclische patronen niet meer leidend hoeven te zijn.

The post Volgens deze analist kunnen we dag zeggen tegen de traditionele Bitcoin cyclus appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!