Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft een vernieuwde aanpak aangekondigd voor hoe hij Layer 2 rollups zal bespreken in zijn openbare communicatie, waaronder blogs en presentaties.

Vanaf volgend jaar zal hij enkel Layer 2 oplossingen noemen die minstens “fase 1” hebben bereikt in decentralisatie, tenzij ze deel uitmaken van een korte genadeperiode die is toegewezen aan bijzonder innovatieve nieuwe projecten.

Criteria voor erkenning

Buterin heeft via een bericht op X uitgelegd dat persoonlijke investeringen of vriendschappen geen invloed zullen hebben op zijn beslissing om bepaalde Layer 2 technologieën te benadrukken. “Het maakt niet uit of ik geïnvesteerd heb, of je mijn vriend bent; fase 1 of niets,” zei Buterin.

Voor “fase 1+” rollups is vereist dat een raad een 75% consensus bereikt om het bewijs systeem te kunnen overrulen. Minstens 26% van de raadsleden moet onafhankelijk zijn van het rollup-team zelf, wat de nadruk legt op veiligheid en decentralisatie.

vitalik buterin ethereum layer 2
Bron: X.

Belangrijke ontwikkelingen en vooruitgang

Buterin merkte op dat dit een “zeer redelijke gematigde mijlpaal” is en een noodzakelijke vooruitgang in de beveiliging van Layer 2-netwerken. De meeste rollup-gebaseerde Layer 2 blockchains op Ethereum moeten hun netwerken nog decentraliseren door fase 1 te bereiken, die wordt bereikt door processen zoals het incorporeren van foutenbewijzen. De enige uitzondering hierop is de optimistische rollup Arbitrum.

Verschillende teams die werken aan ZK rollups hebben Buterin geïnformeerd dat ze op schema liggen om tegen het einde van dit jaar fase 1-status te bereiken. Buterin benadrukte ook het belang van de overgang van “verheerlijkte multi-handtekeningen” – een term voor eenvoudigere, minder veilige systemen voor Layer 2 rollups – naar een kader gebaseerd op cryptografisch vertrouwen.

Toekomstvisie

Buterin voorspelt het einde van een tijdperk waarin rollups niet meer dan verheerlijkte multi-handtekeningen zijn en de start van een nieuw tijdperk van cryptografisch vertrouwen.

Deze richtlijnen en criteria zullen naar verwachting de standaard voor decentralisatie binnen de Ethereum-rollups aanzienlijk verhogen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Vitalik Buterin stelt nieuwe eisen aan Layer 2 rollups voor publieke erkenning appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!