Coinbase heeft een nieuwe ingepakte Bitcoin (BTC) gelanceerd, genaamd Coinbase Wrapped BTC (cbBTC), een ERC20-token dat één-op-één wordt ondersteund door Bitcoin die in Coinbase-bewaring wordt gehouden.

De lancering omvat ondersteuning op zowel Base als Ethereum (ETH), met toekomstige plannen om uit te breiden naar meer blockchain netwerken.

Doelstellingen van cbBTC

Het doel van deze stap is om de bruikbaarheid en economische vrijheid van Bitcoin te vergroten door Coinbase-klanten naadloos toegang te geven tot DeFi-applicaties binnen het Ethereum-ecosysteem, gebruikmakend van hun bestaande Bitcoin-bezittingen. Coinbase benadrukt dat hun cbBTC is ontworpen als een betrouwbare en gerespecteerde ingepakte versie van Bitcoin, waarbij gebruik wordt gemaakt van de veilige bewaring van miljarden in BTC voor instellingen en klanten wereldwijd.

coinbase cbbtc
Bron: X.

Door diepe Bitcoin-liquiditeit buiten de keten te koppelen aan kosteneffectieve en snelle financiële infrastructuur op Base en Ethereum, draagt cbBTC bij aan de opbouw van een efficiënter, onderling verbonden en uitgebreider financieel ecosysteem.

Integratie in DeFi-toepassingen

Met Coinbase Wrapped BTC kunnen gebruikers deelnemen aan nieuwe DeFi-gebruiksscenario’s, zoals het leveren van Bitcoin als liquiditeit aan DeFi-protocollen of het gebruiken ervan als onderpand om andere crypto-activa te lenen.

Op de eerste dag zal cbBTC worden ondersteund door tal van populaire DeFi-apps, waaronder Aerodrome, Curve, Aave, Morpho en Compound.

Hoe werkt Coinbase Wrapped BTC?

Zoals aangegeven, wanneer een Coinbase-gebruiker hun BTC naar een Base- of Ethereum-adres stuurt, wordt hun BTC automatisch omgezet in cbBTC in een één-op-één verhouding. Op dezelfde manier, als een gebruiker cbBTC ontvangt in hun Coinbase-account, wordt het automatisch omgezet in BTC tegen dezelfde verhouding.

Initieel zijn de verzend- en ontvangstmogelijkheden van cbBTC beschikbaar op Coinbase in de VS (met uitzondering van de staat New York), het VK, EEA-staten, Singapore, Australië en Brazilië.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase onthult ‘cbBTC’ als nieuw digitaal Bitcoin activum appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!