Bitcoin (BTC) wordt verwacht een nieuw recordniveau te bereiken tegen het einde van het jaar, ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november wint, aldus een rapport van investeringsbank Standard Chartered.

De uitkomst van de presidentsverkiezingen is belangrijk voor digitale activa, maar volgens de bank is het minder belangrijk dan toen Biden de Democratische kandidaat was, en minder belangrijk dan wat de markten denken.

Voorspelde prijspieken en beleidsimpact

Volgens Geoff Kendrick, de wereldwijde hoofd van onderzoek naar digitale activa bij Standard Chartered, zal Bitcoin waarschijnlijk nieuwe all-time highs bereiken, ongeacht de verkiezingsuitslag. Hij voorspelt dat de prijs rond de $125.000 zou kunnen uitkomen als Trump wint en ongeveer $75.000 als Kamala Harris triomfeert. De bank benadrukt dat positieve drijfveren de cryptomarkt zullen blijven domineren.

Bitcoin koers in de afgelopen jaren. Bron: Coinmarketcap.

Kendrick wijst op de voortgang in het versoepelen van regelgevingen als een belangrijke positieve factor voor de prijsgroei van Bitcoin. Specifiek de intrekking van SAB 121, die strenge boekhoudkundige regels oplegt aan de digitale activa van banken, zal naar verwachting doorgaan in 2025, ongeacht wie er in het Witte Huis zit. Onder een presidentschap van Harris zou deze vooruitgang echter langzamer kunnen zijn.

Marktreacties en langetermijneffecten

Een re-steilere curve van de Amerikaanse schatkist draagt ook bij aan het bouwen van positief momentum voor Bitcoin, aldus het rapport.

Mocht Harris winnen, dan verwacht Kendrick dat er aanvankelijk een verkoopgolf plaatsvindt, maar hij verwacht dat elke dip gekocht zal worden zodra investeerders erkennen dat regelgevende vooruitgang nog steeds plaats zal vinden, zij het in een langzamer tempo, en terwijl andere positieve katalysatoren de overhand nemen.

Kansen op de cryptomarkt

De vooruitzichten voor de cryptocurrency markt blijven gunstig, met een algemene verwachting dat, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen, de weg naar nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin zal worden voortgezet.

De invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de toekomstige trajecten van Bitcoin en andere digitale activa lijkt minder doorslaggevend dan voorheen, met een groeiende consensus dat structurele en regelgevende ontwikkelingen een grotere impact zullen hebben.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin op weg naar recordhoogte ongeacht Amerikaanse verkiezingsuitslag, volgens Standard Chartered appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!