Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen periode moeilijke weken gekend te midden van economische onzekerheden, de impact van mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve en tegenvallende werkgelegenheidscijfers uit de Verenigde Staten.

Dit heeft geleid tot risicomijdend gedrag in zowel de crypto- als traditionele markten, met negatieve rendementen voor de S&P 500 en de Nasdaq aan het begin van september, aldus K33-analisten Vetle Lunde en David Zimmerman in een rapport.

Correlatie met traditionele markten en belangrijke economische gebeurtenissen

Met de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 op een 23-maanden hoogtepunt van 0,67, zullen de cryptovalutamarkten aanzienlijk beïnvloed worden door de publicatie van de CPI op woensdag en de FOMC-vergadering op 18 september, waar de nieuwste rentebeslissing van de Federal Reserve bekend zal worden gemaakt.

bitcoin koers door de jaren heen
Bitcoin koers sinds de lancering. Bron: Coinmarketcap.

Signaal van negatieve financieringspercentages wijst op potentiële bodem

Ondanks het aanhoudende bearish sentiment, hebben de dagelijkse gemiddelde financieringspercentages in de markt voor eeuwigdurende swaps de laagste niveaus bereikt sinds maart 2023.

De 30-daagse gemiddelde financieringspercentages zijn negatief geworden, wat slechts de zevende keer sinds 2018 is. Dit biedt een overtuigende zaak voor een positieve prijsactie in de komende maanden.

Bullish scenario voor het einde van het jaar

Maandelijkse financieringspercentages die negatieve niveaus bereiken, zijn eerder samengevallen met marktbodems. Sinds 2018 hebben dergelijke gebeurtenissen geleid tot gemiddelde rendementen over 90 dagen van 79%, met mediaanrendementen van 55%, volgens gegevens van K33. De negatieve financieringspercentages zijn gepaard gegaan met een stijging in openstaand belang naar de hoogste niveaus sinds eind juli, wat de markt blootstelt aan potentiële short squeezes.

“Dit dynamiek ondersteunt onze bullish thesis voor het einde van het jaar, samen met een pivot van de Fed, de Amerikaanse verkiezingen, terugbetalingen van FTX, seizoenseffecten, vertraagde effecten van de Bitcoin halvering en het afsluiten van de overhang in aanbod,” voegden Lunde en Zimmerman toe.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Analyse: Kans op prijsstijging Bitcoin door dalende financieringspercentages appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!