Als we Matthew Sigel van fondsbeheerder VanEck mogen geloven, dan zijn er maar weinig munten die beter zullen presteren dan de markt. Hiervoor wijst hij onder andere Bitcoin aan. Naast Bitcoin verwacht hij dat er één of maximaal twee altcoins zullen zijn die hetzelfde voor elkaar krijgen.

Focus op Bitcoin en kleine groep altcoins

Op de lange termijn verwacht Sigel dat de economische waarde van de industrie voor digitale assets slechts uit een paar Layer-1 assets zal bestaan. “Eén tot drie layer-1 blockchains gaan waarschijnlijk 99% van de economische waarde vangen die de industrie creëert. Mijn gok is dat een overweldigend groot deel van de economische waarde richting Bitcoin en één of twee layer-1s zal stromen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Met het kapitaal dat naar meer risico zoekt gaan we vervolgens jagen op decentrale applicaties. Bijvoorbeeld voor gaming of DePIN, die een grote kans hebben om door een grote groep te worden geadopteerd”, zo laat Sigel weten.

Op dit moment heeft Sigel veel vertrouwen in Solana. Volgens hem is het vertrouwen binnen VanEck zodanig groot, dat ze “overweight” zijn op investeringen bovenop SOL, zoals het DePIN project Hivemapper (HONEY) en het decentrale mobiele netwerk Helium (HNT).

Bullish over Solana

“Wij zijn hele vocale en vroege bulls geweest over Solana. Het gewicht van Solana in mijn portfolio is een stuk hoger ten opzichte van Ethereum dan je uit de markt zou kunnen opmaken.

Ook heeft VanEck een aantal investeringen gedaan in DePIN projecten als Hivemapper. Een applicatie die de concurrentie wil aangaan met Google Street View, die gebouwd is op de blockchain van Solana. Verder investeren we in Helium, dat begon als een Internet of THing netwerk en nu overgestapt is op een 5G mobiel netwerk”, aldus Sigel.

Waar ze bij VanEck minder vertrouwen in hebben zijn de Layer-2 oplossingen op bijvoorbeeld Ethereum. Wat dat betreft lijken ze dus meer in te zetten op Layer-1 blockchains en met name Solana springt in het oog bij Sigel en zijn team.

Naast Solana is hij dus ook heel bullish over de toekomst van Bitcoin.

The post Bitcoin en 1 of 2 altcoins zullen beter presteren dan de markt appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!