Je hebt er vast weleens over gedroomd dat jouw crypto-investering op een dag miljoenen waard zou worden. Voor de meesten is het nog een onwerkelijke droom, maar je weet exact wat je met die miljoenen gaat doen. Je koopt je droomauto, een huis om in te wonen en schenkt nog wat aan je familie of vrienden. Maar wat nou als het plotseling werkelijkheid wordt?

Dat overkwam de 26-jarige Judith de Leeuw. Ze stond bekend om haar provocerende muurschilderingen en haar aparte kijk op het leven. Een kunstenaar die enorm genoot van haar bescheiden leven werd plotseling cryptomiljonair. Wat maakte haar onverwacht zo enorm rijk?

Een ontmoeting die haar leven veranderde

Judith omschrijft zich als een “street artist.” Dat is iemand die kunst maakt in de openbare ruimte, zoals op muren, gebouwen of straten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan graffiti of muurschilderingen, waarbij een groot publiek wordt aangetrokken. 

Een tijd geleden werd Judith benaderd door een Zwitsers bedrijf, Idoneus. Een bedrijf dat een digitaal platform biedt voor de handel in luxe goederen en activa. Zo kun je denken aan eilanden, Picasso’s, villa’s en nog veel meer. Idoneus deed een voorstel om maar liefst vier kunstwerken van haar te kopen met crypto. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van een eigen cryptocurrency, de IDON-token, om transacties te vergemakkelijken.

Kunstwerken met miljoenen waarde in crypto

De kunstwerken die Idoneus graag wilde, waren erg divers. Zo heeft Judith een werk gemaakt van acht meter hoog, met daarop een klein kind dat haar gezicht in de handen drukt. Verder wordt het kind overspoeld door dollarbriefjes om zo haar kritiek te uiten tegen het kapitalisme. 

Bron: Judith de Leeuw

Een ander werk van Judith was een muurschildering van Surinaamse danseressen. Dit kunstwerk is te bekijken op het Leidseplein.

De realiteit van plotselinge rijkdom

Uiteindelijk ging Judith overstag en kreeg drie miljoen IDON-tokens uitbetaald voor haar vier kunstwerken. Deze IDON-tokens waren omgerekend zo’n €2,5 miljoen waard. Plotseling werd ze cryptomiljonair en zei hierop:

“Heel vreemd. Ik ben altijd arm geweest, en dat was ook mijn vooruitzicht toen ik kunstenaar werd. Ik wilde nooit grof geld verdienen, deed zelfs mijn best om arm te blijven. Ik gaf mijn geld meteen uit aan non-profit projecten.”

Toekomstige plannen

Met de IDON-tokens had ze destijds al een plan. Ze wilde een groot huis en een jacht kopen van Idoneus. Vervolgens kan ze het weer verkopen om er euro’s voor te krijgen. Met het geld heeft ze verschillende doelen.

Zo geeft ze een derde van het geld aan een Italiaanse organisatie die kinderen helpt die in een moeilijke situatie zitten. Verder gaat ze het geld gebruiken om gratis schilderingen te maken om aandacht te vragen voor de milieucrisis. Ondanks dat Judith een enorm tropisch eiland kon kopen, bleef ze geheel zichzelf.

‘Ik wil mensen anders laten denken en zo iets bijdragen aan de maatschappij’, sloot Judith haar verhaal af. 

Het bericht Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!