Ethereum is de afgelopen dagen weer bezig met herstel, en dat was hard nodig. De munt maakte namelijk een daling van ongeveer 15% naar een belangrijk prijslevel die we al vaker behandelde. Sindsdien gaat het gelukkig beter en lijkt te munt zich klaar te maken voor een verdere stijging. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

Het grote plaatje

Om het beste beeld te krijgen van Ethereum en zijn belangrijkste prijslevels, is het goed om eerst een ‘grote’ grafiek erbij te pakken. Hieronder zien we de wekelijkse grafiek van ETH, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terug in het koersverleden kijken. Zo zien we nog bijvoorbeeld candles uit 2021 aan de linkerkant.

Op die manier worden er prijslevels duidelijk die al zeer lang van invloed waren op de prijs. Deze zijn hierboven aangegeven als een grijze en een blauwe zone, en die zorgen voor zowel support als weerstand.

De grijze zone stamt al uit januari 2022, toen de koers van ETH een dip maakte van 35%. De munt kreeg toen voor de eerste keer ondersteuning van dit prijslevel, wat tot nu toe nog steeds van belang blijkt. Ethereum vond hier namelijk vorige week nog ondersteuning.

De munt kwam hier weer terecht nadat zich een scenario afspeelde die we al vaker behandelde. De munt daalde onder een belangrijk prijspunt, wat deze reactie als gevolg had. Sindsdien was het afwachten waar ETH support zou vinden, maar dat is nu duidelijk. De grijze zone zal weer voor ondersteuning kunnen zorgen als de prijs hier nog eens terugkomt.

Gaat ETH eerst naar 2.500 dollar?

Echter verwachten we dat nu nog niet. De munt is namelijk met een herstel bezig, en het zal logisch zijn als deze korte stijging ophoudt bij een punt wat al vaker van invloed was. Deze keer loont de blauwe zone zich daar perfect voor. En om dat beter te zien gaan we ook nog even kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle niet voor 7 dagen, maar voor 24 uur.

Op die manier zien we beter hoe de blauwe zone van belang blijft, maar dat er nog geen aanraking is geweest aan de onderkant van deze zone. Dit zou een logische prijsontwikkeling zijn aangezien er waarschijnlijk veel verkooporders zijn die daar gevuld willen worden.

Meestal als een zone zijn functie verliest als ondersteuning, wordt het vervolgens een weerstand als de prijs hier terugkomt. Het is daardoor redelijk logisch dat de munt weer bij 2.500 dollar aankomt, maar het is niet gek als ETH daar wel weerstand zal ervaren. Blijf de grafiek en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Ethereum koers weer richting 2.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!