Het populaire aandelenhandelsplatform eToro heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij het bedrijf instemt met het stopzetten van de handel in bijna alle cryptovaluta.

eToro werd beschuldigd van het opereren als een niet-geregistreerde broker en clearinginstelling gerelateerd aan haar crypto handelplatform.

Details van de schikking

eToro heeft ingestemd om $1,5 miljoen te betalen om de aanklachten te schikken die gerelateerd zijn aan haar activiteiten als niet-geregistreerd brokerage en clearing agency, aldus de aankondiging van de SEC op 12 september.

Als onderdeel van de schikking zal eToro in de VS slechts een beperkte reeks crypto-assets beschikbaar stellen voor handel en belooft het de toepasselijke federale effectenwetgeving niet langer te overtreden.

etoro schikking sec
Bron: X.

Beperkingen voor Amerikaanse klanten

Conform de schikking zullen de Amerikaanse klanten van eToro alleen kunnen handelen in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH), en krijgen ze tot 180 dagen de tijd vanaf 12 september om hun overige crypto-assets te verkopen. Buiten de Verenigde Staten zullen eToro-gebruikers echter blijven genieten van toegang tot meer dan 100 cryptovaluta.

Yoni Assia, medeoprichter en CEO van eToro, benadrukte dat de schikking slechts een kleine impact zal hebben op de wereldwijde operaties van het bedrijf.

eToro’s plannen en naleving

Assia gaf aan dat het voor eToro van vitaal belang is om compliant te zijn en samen te werken met regelgevers. Hij merkte op dat eToro nu een duidelijk regelgevend kader heeft voor crypto-assets in hun thuismarkten van het VK en Europa, en verwacht dat een soortgelijk kader binnenkort in de VS zal worden ingevoerd. Zodra dit kader van kracht is, plant eToro om handel in cryptovaluta die aan dit kader voldoen, mogelijk te maken.

Dit is niet de eerste keer dat eToro geconfronteerd wordt met regelgevende kwesties. In april van dit jaar beschuldigde de SEC van de Filipijnen eToro ervan niet-geregistreerde effecten aan te bieden in het land.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post eToro schikt voor $1,5 miljoen met SEC en beperkt crypto-handel in de VS appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!