Grayscale Investments heeft op 12 september officieel de oprichting en publieke lancering van het Grayscale XRP Trust aangekondigd. Dit fonds biedt beleggers de kans om blootgesteld te worden aan Ripple (XRP), de zevende meest populaire cryptomunt ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

Het trust is per direct open voor dagelijkse inschrijving door gekwalificeerde individuele en institutionele beleggers. Het fonds belegt uitsluitend in het token dat ten grondslag ligt aan de XRP Ledger (XRPL).

Verschil tussen crypto trust en crypto ETF

Volgens een rapport van Fox Business kan de lancering van het Grayscale XRP Trust mogelijk de weg vrijmaken voor een XRP exchange-traded fund (ETF). Een ETF moet goedgekeurd worden door de Securities and Exchange Commission (SEC) aangezien het direct aan retailbeleggers wordt aangeboden, terwijl een trust minder streng gereguleerd wordt en gericht is op zogenaamde geaccrediteerde beleggers.

grayscale xrp trust ripple
Bron: Grayscale op X.

Grayscale heeft ook een voorgenomen vierfasen productlevenscyclus voor het XRP trust gepubliceerd, wat de mogelijkheid van een toekomstige XRP ETF impliceert.

Toekomstplannen en voordelen

Rayhaneh Sharif-Askary, hoofd Product & Onderzoek bij Grayscale, benadrukte de potentie van XRP: “Door grensoverschrijdende betalingen te faciliteren die slechts enkele seconden duren, heeft XRP het potentieel om de traditionele financiële infrastructuur te transformeren.”

Dit nieuwe trust biedt beleggers een unieke kans om te investeren in een cryptomunt met een belangrijke praktische toepassing. In 2021 sloot Grayscale een eerder XRP-fonds na juridische uitdagingen, maar met dit nieuwe fonds zoekt het bedrijf opnieuw de connectie met de XRP-markt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Grayscale kondigt XRP trust aan, mogelijk voorbode van ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!