Een bijzondere Bitcoin-voorspelling uit 2009 is opnieuw onder de aandacht gekomen. Deze voorspelling, die een mogelijke Bitcoin-prijs van $10 miljoen per munt schetst, blijkt afkomstig te zijn van Hal Finney, een figuur die nauw verbonden was met de mysterieuze Satoshi Nakamoto.

Banner Bitcoin 1

De oorsprong van de $10 miljoen voorspelling

Hal Finney, die bekend staat als de eerste ontvanger van de allereerste transactie van Satoshi Nakamoto, deed deze voorspelling in de begindagen van Bitcoin. Sommigen geloven zelfs dat Finney zelf Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn geweest, hoewel dit nooit officieel is bevestigd.

Finney’s redenering

In zijn voorspelling stelde Finney dat Bitcoin de $10 miljoen zou kunnen bereiken als het “het dominante betalingssysteem wereldwijd” zou worden. Hij berekende dit bedrag door de totale wereldwijde huishoudelijke rijkdom (geschat op $100 tot $300 biljoen in 2009) te delen door 20 miljoen Bitcoins.

Recente echo’s van de voorspelling

Interessant genoeg heeft Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, recentelijk een vergelijkbare voorspelling gedaan. Hij verwacht dat Bitcoin $10 miljoen kan bereiken binnen 21 jaar, zodra het ongeveer 7% van de goudmarkt in beslag neemt.

De betekenis van vroege voorspellingen

Deze voorspelling uit het Satoshi-tijdperk laat toch maar weer zien hoe ver Bitcoin is gekomen. Hoewel een Bitcoin-prijs van $10 miljoen nog steeds een zeer ambitieuze voorspelling is, toont deze vroege analyse van Finney wel aan dat dergelijke ideeën al sinds het begin van Bitcoin bestonden. Het laat ook vooral zien dat er al vroeg geloof was in het potentieel van deze digitale vorm van waarde, zelfs voordat het mainstream werd.

The post Bitcoin-voorspelling van Hall Finney duikt op uit Satoshi-tijdperk appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!