Binance heeft aangekondigd dat ze 1 miljoen dollar aan BNB, hun eigen crypto, zullen airdroppen. Dit betekent dat ze dit weggeven aan Vietnamese Binance klanten die zijn getroffen door Yagi.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Yagi: spoor van vernieling

Super Tyfoon Yagi, een van de zwaarste stormen die Vietnam in 30 jaar heeft getroffen, heeft een spoor van verwoesting achtergelaten. Miljoenen mensen in het noorden en midden van het land worden bedreigd door de nasleep van de storm.

Na eerst over het Chinese eiland Hainan te zijn getrokken, groeide Yagi uit tot een super tyfoon. Op 7 september 2024 kwam hij aan land in de provincies Quang Ninh en de stad Hai Phong, met windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur.

Dit zorgde voor hevige regenval, overstromingen en aardverschuivingen. Meer dan 50.000 mensen moesten hun huizen verlaten, en de schade is enorm. Wegen, bruggen en gebouwen zijn zwaar beschadigd, bomen zijn ontworteld en grote delen van de regio zitten zonder stroom, communicatie en water.

Tot nu toe zijn er bijna 190.000 huizen onder water gelopen, beschadigd of compleet verwoest. Meer dan 325 mensen worden vermist of zijn omgekomen en naar schatting zijn 1,6 miljoen mensen getroffen door de ramp.

De verwachting is dat deze aantallen nog zullen stijgen, omdat de hulpverlening en schade-inventarisatie nog in volle gang zijn. De kans op nieuwe overstromingen en aardverschuivingen blijft groot.

Binance helpt met 1 miljoen dollar aan BNB

In reactie op de ramp kondigt Binance een speciale airdrop aan ter waarde van 1 miljoen dollar in BNB voor gebruikers die zijn getroffen door tyfoon Yagi. Dit maakt deel uit van hun inspanningen om gemeenschappen in crisis te ondersteunen.

De airdrop is gericht op 25 zwaar getroffen steden in het noorden van Vietnam. Gebruikers die voor 10 september 2024 hun adresgegevens (POA) bij Binance indienen, krijgen 50 dollar aan BNB in hun account.

Mensen die zich vóór 10 september hebben geregistreerd, maar hun POA pas na die datum voltooien, ontvangen 20 dollar aan BNB. De eerste donaties worden vanaf 16 september 2024 uitgekeerd.

Richard Teng, de CEO van Binance, sprak zijn medeleven uit: ‘Onze oprechte condoleances gaan uit naar iedereen die door de verwoestende tyfoon Yagi is getroffen. We hopen dat onze steun wat verlichting kan bieden. We staan zij aan zij met de getroffen gemeenschappen en hopen dat zij snel herstellen van deze ramp.’

The post Binance BNB airdrop: 1 miljoen dollar voor slachtoffers tyfoon Vietnam appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!