De koffie pruttelt en de broodjes worden langzaam hard in de oven. Het zonnetje schijnt, het gratis festival Appelpop begint zo en Bitcoin is weer 60.000 dollar. Dat is een heerlijk begin van het weekend, maar waar hebben we dit aan verdiend? Wat is er aan de hand met Bitcoin?

Banner Bitcoin 1

Grote instroom bij Bitcoin ETF’s

Wat gebeurde er achter de schermen? Een van de belangrijkste factoren achter deze prijsstijging was de enorme instroom van geld in Amerikaanse Bitcoin ETF’s (Exchange Traded Funds). Op vrijdag werd er meer dan 263 miljoen dollar geïnvesteerd in deze fondsen, de grootste instroom sinds 22 juli.

Fidelity’s Bitcoin ETF trok bijvoorbeeld alleen al 102 miljoen dollar aan nieuwe investeringen binnen. In totaal groeide dit fonds in één week met 218 miljoen dollar, nadat het eerder twee weken van verliezen had doorgemaakt. De andere Bitcoin ETF’s, waaronder die van ARK Invest en Bitwise, zagen ook flinke geldstromen binnenkomen.

Waarom stijgt Bitcoin nu?

De grote vraag blijft: waarom stijgt Bitcoin juist nu? Een mogelijke verklaring is de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), binnenkort de rente zal verlagen.

Veel beleggers anticiperen op een verlaging van 25 tot 50 basispunten. Dit zou gunstig kunnen zijn voor risicovolle activa, zoals Bitcoin, omdat lagere rentes vaak zorgen voor meer investeringen in markten zoals crypto.

bitcoin koers 14 september 2024

De speculaties zijn aangewakkerd door een recente inflatiecijfer van 2,5%, wat lager is dan verwacht. Dit komt in de buurt van de doelstelling van de Fed van 2%.

Wereldwijd lijken andere centrale banken ook te versoepelen, zoals de Europese Centrale Bank en de Bank of Canada, die recent hun rentes verlaagden.

Gaat deel 2 van de bullrun nu dan beginnen?

Hoewel de huidige stijging positief lijkt, is er nog enige voorzichtigheid geboden. Sommige experts waarschuwen dat een flinke renteverlaging van 50 basispunten juist economische zorgen kan signaleren.

Dit zou beleggers ertoe kunnen brengen om hun investeringen in risicovolle activa, zoals Bitcoin, af te bouwen.

Daarnaast is september traditiegetrouw geen goede maand voor Bitcoin en kent de koers meer rood dan groen in de laatste 13 jaar.

Voor nu lijkt Bitcoin in ieder geval weer stevig boven de $60.000 te staan, en blijft het afwachten wat de toekomst brengt.

The post Bitcoin stijgt naar 60.000 dollar, maar waarom eigenlijk? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!