Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Bitcoin en ethereum starten belangrijke week in ‘t rood

Het wordt mogelijk de belangrijkste week voor financiële markten van het jaar. De cryptomarkt maakt echter geen veelbelovende start en begint direct in het rood.

Bitcoin (BTC) kon gisteravond niet boven $60.000 standhouden en maakte vervolgens een flinke duik helemaal naar $58.100. Sindsdien is de koers hersteld naar $58.820, maar staat daarmee alsnog 2,3% in het rood vandaag.

Ethereum (ETH) vangt nog een hardere klap en zakte helemaal naar $2.250. Op het moment van schrijven stijgt ETH richting de $2.300 maar staat daarmee alsnog ruim 5,2% in het rood vandaag.

Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

FOMC: Langverwacht rentebesluit op woensdag

De reden waarom dit mogelijk de belangrijkste week van het jaar wordt voor de markten, is dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, hoogstwaarschijnlijk de eerste renteverlaging zal doorvoeren.

De markt had aanvankelijk al een eerste renteverlaging verwacht aan het begin van 2024, maar toen de inflatie hardnekkiger bleek dan verwacht en de Amerikaanse arbeidsmarkt tekenen van zwaktes vertoonden, werd dit alsmaar uitgesteld. Daarmee werd de bullmarkt, die ditmaal opvallend vroeg begon door de ETF’s, tot een halt gebracht.

Op 17 en 18 september vindt de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. Daarna zal de Fed het rentebesluit aankondigen. Of dat direct tot een bitcoin-rally zal leiden is nog maar de vraag. Volgens veel analisten is deze renteverlaging inmiddels ingeprijsd en kan sterke renteverlaging juist paniek veroorzaken.

De kans lijkt in elk geval zeer groot dat bitcoin gaat schommelen deze week.

Marktsentiment schommelt al sterk

De Fear & Greed Index, een bekende graadmeter voor het marktsentiment, is al hevig aan het schommelen. Kort voor het weekend lag deze nog op ‘angst’ (32), gedurende het weekend steeg de meter naar ‘neutraal’ (50) en komt vanochtend weer uit op ‘angst’ (39).

Het toont aan dat de markt momenteel zeer onzeker in aanloop naar het verwachte rentebesluit.

FTX’s SBF gaat in hoger beroep

Dan hebben we nog wat ander nieuws. Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, gaat in hoger beroep.

De advocaten van “SBF” hebben 102 pagina’s tellende brief ingediend waarin staat dat de oud-CEO direct als schuldig werd bestempeld en daarom geen eerlijk proces heeft gehad.

De advocaten hadden al in april, toen SBF werd veroordeeld voor 25 jaar gevangenisstraf, aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan. Dat hebben zij nu officieel gemaakt.

Sony werkt samen met Circle aan uitbreiding van USDC stablecoin

Circle, de uitgever van de grote USDC-stablecoin, gaat samenwerken met Sony. Sony is van plan een eigen blockchain te lanceren genaamd Soneium.

Het is een layer-2 blockchain gebouwd op Ethereum. USDC is na USDT van Tether verreweg de grootste stablecoin op de markt.

‘Flappy Bird’ is terug – met crypto – maar bedenker niet blij

Tot slot hebben we nog wat merkwaardig nieuws. Wellicht herinner je nog het mobiele spel Flappy Bird. Het spel werd kort na lancering verwijderd uit de app stores door de ontwikkelaar zelf, Dong Nguyen, ondanks het enorme succes.

Nu is het spel terug en zelfs met crypto erin. Daar is de oorspronkelijke bedenker echter niet blij mee.

Het bericht Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024 verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!