Een vroege investeerder in Ethereum heeft na bijna 8,5 jaar een deel van zijn bezit verkocht, wat resulteerde in een indrukwekkend rendement van 446 keer zijn oorspronkelijke investering. Dit opmerkelijke verhaal illustreert de potentiële langetermijnwaarde van cryptocurrency-investeringen.

Banner Ethereum 1

De oorspronkelijke investering

Volgens data gedeeld door Ember CN, ontving de investeerder in februari 2016 16.636 ETH van de cryptobeurs ShapeShift. Destijds was elke Ethereum-token slechts $5,23 waard. Dit betekent dat de ‘whale’ (een term voor grote cryptobezitters) slechts $87.135 uitgaf voor de aankoop van 16.636 ETH.

Huidige waarde en verkoop

Nu, bijna 8,5 jaar later, is de waarde van de 16.636 ETH gestegen tot meer dan $37,6 miljoen. De investeerder heeft onlangs 350 ETH verkocht voor $2.340 per stuk, wat een aanzienlijke winst oplevert ten opzichte van de aankoopprijs.

Trend van ‘ontwakende’ whales

Dit is niet de enige ‘whale’ die recentelijk actief is geworden. Op 30 juli 2024 werd een Ethereum ICO-deelnemer actief na 9 jaar inactiviteit, waarbij 1.111 ETH werd verplaatst. Een soortgelijk geval deed zich voor eerder in juli, toen een ander slapend wallet-adres na 9 jaar werd geactiveerd.

Huidige staat van Ethereum

Ondanks een recente daling in de Ethereum-prijs, die momenteel rond de $2.260 schommelt, toont data van IntoTheBlock aan dat 54% van de ETH-houders nog steeds winst maakt. Interessant genoeg heeft 74% van de ETH-bezitters hun tokens al meer dan een jaar in bezit.

The post Ethereum koers daalt 5% nadat deze vroege investeerder casht na 8,5 jaar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!