In februari 2016 handelde Ethereum op ongeveer 5 dollar per munt. Op dat moment zag één investeerder wel toekomst in het project van Vitalik Buterin en besloot om 16.636 Ethers te kopen. Precies die tokens zijn nu bijna 40 miljoen dollar waard.

Nu gaan die Ethers in de verkoop

We zijn nu acht jaar en de handelaar in kwestie is langzaam begonnen met het verkopen van zijn Ethers. Wat natuurlijk begrijpelijk is, want daarmee kan hij met een deel van dat kapitaal zijn leven drastisch veranderen.

Op 16 september verkocht de handelaar in kwestie bijvoorbeeld 350 Ether voor 2.340 dollar per token. Waarmee hij al 819.000 dollar pakte en een gigantische winst op de initiële investering van 87.000 dollar realiseerde. Na die verkoop zit er nog ongeveer 38 miljoen dollar aan Ethereum in de wallet van de whale in kwestie.

Het is bijna bizar om te bedenken dat een investering van 87.000 dollar van ongeveer acht jaar geleden, nu een waarde van bijna 40 miljoen dollar bereikt heeft. Dat soort rendementen gaan we waarschijnlijk niet snel meer zien binnen deze industrie.

In 2016 was Ethereum immers nog een heel klein project, waar relatief weinig interesse voor was. Sinds dat moment is het echter snel gegaan met Ethereum. Al heeft het natuurlijk nog voldoende te bewijzen.

Belangrijke jaren voor Ethereum

Het geduld van investeerders (en gebruikers) zal langzaam opraken. Van de grote beloftes uit 2015 (het jaar van de lancering) is voorlopig nog weinig waargemaakt.

Smart contracts hebben nog niet de revolutie teweeggebracht die men in 2016/2017 voorspelde voor Ethereum. We zien nu langzaam dat steeds meer grote institutionele partijen (zoals BlackRock) decentrale fondsen lanceren op Ethereum, maar de blockchain wordt vooral gebruikt voor toepassingen die weinig fundamentele waarde vertegenwoordigen.

Het gaat nu nog vooral om zaken als NFTs, het op decentrale wijze verhandelen van altcoins en het verstrekken en ontvangen van decentrale leningen. Daarvan moet op de lange termijn nog maar blijken of daar iets van waarde zit.

Natuurlijk is de technologie interessant, maar de komende jaren moeten Ethereum echt harde bewijzen gaan leveren voor de waarde die het kan genereren. Gaan we dat niet zien? Dan kan dat echt weleens een probleem worden voor het project van Vitalik Buterin.

The post Ethereum investeerder maakt $40 miljoen van $87.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!