Na een indrukwekkende stijging van 11 maanden staat Solana (SOL) mogelijk op een keerpunt. Technische indicatoren wijzen op een naderende ‘death cross’, wat het einde van de langdurige bullrun zou kunnen betekenen. Deze ontwikkeling zorgt voor onrust onder beleggers en analisten.

Banner Solana 1

Technische analyse wijst op problemen

Solana worstelt momenteel met een belangrijke weerstandsniveau van $138. Het falen om door deze barrière te breken heeft de cryptocurrency kwetsbaar gemaakt. De meest zorgwekkende ontwikkeling is de dreigende vorming van een ‘death cross’, waarbij de 50-daagse Exponential Moving Average (EMA) onder de 200-daagse EMA zakt. Dit wordt vaak gezien als een signaal dat een langdurige opwaartse trend ten einde komt.

Cruciale ondersteuningsniveaus

Op dit moment test Solana belangrijke ondersteuningsniveaus rond $124 en $120. Het behouden van deze niveaus is cruciaal om een verdere daling te voorkomen. Als de prijs onder $120 zakt, een niveau dat sinds maart 2024 als sterke ondersteuning heeft gefungeerd, zou dit kunnen leiden tot een bredere neerwaartse trend.

Analistenvoorspellingen

Crypto-analist Alan Santana waarschuwt voor een mogelijk forse daling van Solana. Hij voorspelt dat de prijs tot 42% zou kunnen dalen, wat neerkomt op een koers van ongeveer $80. Santana wijst op de zwakke prestaties van Solana, ondanks het recente herstel van Bitcoin, als een teken dat de bullish periode voor Solana ten einde zou kunnen komen.

Huidige situatie en vooruitzichten

Op het moment van schrijven handelt Solana rond de $130. Beleggers houden de $124-ondersteuning nauwlettend in de gaten als een mogelijke zone voor herstel. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator biedt een sprankje hoop, aangezien deze suggereert dat de korte-termijn bearish momentum mogelijk afzwakt.

Conclusie

De situatie rond Solana blijft gespannen. Terwijl technische indicatoren wijzen op een mogelijk einde van de bullrun, bieden enkele factoren nog hoop op een tijdelijk herstel. Voor traders is het zaak om de komende dagen en weken de ontwikkelingen rond Solana nauwlettend te volgen en mogelijk hun strategieën aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.

The post Solana’s bullrun in gevaar nu ‘Death cross’ een einde dreigt te maken aan 11 maanden stijging appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!