Volgens een recent rapport van The Block vraagt ​​voormalig Celsius CEO Alex Mashinsky om getuigenissen van zes voormalige werknemers van het cryptobedrijf, terwijl er een ​​mogelijke gevangenisstraf van 115 jaar boven zijn hoofd hangt.

Mashinsky werd in 2022 gearresteerd op beschuldiging van oplichting van klanten en het geven van een verkeerde voorstelling van zaken over de financiële gezondheid van Celsius. In het recente memorandum verzochten advocaten van de voormalige Celsius CEO de rechtbank van New York om getuigenissen toe te staan ​​van sleutelfiguren, waaronder de voormalige Chief Financial Officer en Chief Revenue Officer van Celsius, van wie sommigen buiten de Verenigde Staten wonen.

Mashinsky gaf Alameda Research, een hedgefonds dat wordt beheerd door FTX, tevens deels de schuld van de ineenstorting van Celsius. Aanklagers tonen tevens aan dat Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van FTX, sprak over het kopen van Celsius en het ontslaan van Mashinsky voorafgaand aan de implosie van het bedrijf.

Mashinsky’s advocaten zeiden dat hij niemand opzettelijk had opgelicht. Ze beweerden verder dat hij vertrouwde op de informatie die hem werd verstrekt door het zeer ervaren team van Celsius. De verdediging brengt ook naar voren hoe ernstig de potentiële straf is. De regering van de Verenigde Staten heeft aangegeven dat Mashinsky een richtlijnstraf van maximaal 115 jaar gevangenisstraf tegemoet kan zien.

Het bericht Oud-CEO van Celsius geeft team de schuld van ineenstorting, terwijl 115 jaar gevangenisstraf boven zijn hoofd hangt verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!