Afgelopen weekend vestigde de XRP-gemeenschap de aandacht op een probleem op de Rippled-server waardoor de volledige geschiedenis knooppunten (FH nodes) faalden. Dit probleem werd echter al snel opgelost door een simpele update.

Onder normale omstandigheden registreren en leveren volledige geschiedenis knooppunten de volledige transactiegeschiedenis. De FH nodes faalden echter vanwege een SQLite-beperking in paginagrootte. Dit probleem werd opgemerkt door Vet, een XRP dUNL-validator, in een bericht op X. Hij zei het volgende:

Volgens Vet is de oplossing voor het probleem met de XRP Ledger Full History Servers samengevoegd in een officiële Rippled-release van de XRPLF Repository – Rippled 2.2.3, die nu beschikbaar is voor installatie.

Volgens een screenshot die door Vet is gedeeld, wordt de Rippled (XRP Ledger server) versie 2.2.3 sterk aanbevolen voor volledige geschiedenis servers die een paginagrootte van 4096 gebruiken. Omdat validators niet door dit probleem worden getroffen, kunnen ze ervoor kiezen om 2.2.2 uit te voeren of een update uit te voeren naar 2.2.3. Dit komt omdat versie 2.2.3 geen nieuwe wijzigingen in versie 2.2.2 introduceert.

Dit probleem was volgens sommige XRPL dUNL-validators weken geleden al onder de aandacht gebracht, maar had niet direct aandacht gekregen. XRP Cafe-oprichter xrpl Adam verduidelijkte in een X-bericht dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, dit probleem geen invloed heeft op consensus of netwerkgezondheid.

Het bericht XRP-gemeenschap vestigt aandacht op probleem op XRP Ledger verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!