BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, blijkt al bijna tien jaar geïnteresseerd te zijn in cryptocurrency. Robbie Mitchnick, hoofd Digital Assets bij BlackRock, heeft onlangs inzicht gegeven in de crypto-strategie van het bedrijf, die veel verder teruggaat dan velen denken.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Vroege verkenning en strategische versnelling

Volgens Mitchnick begon BlackRock’s interesse in crypto al in 2016. Hoewel het bedrijf de activaklasse toen nog niet “klaar voor primetime” achtte, markeerde dit het begin van hun crypto-reis. In stilte bouwde BlackRock capaciteiten op voordat ze grotere publieke stappen zetten.

De echte versnelling in BlackRock’s crypto-strategie vond plaats in 2021-2022. Mitchnick noemt drie belangrijke factoren: de infrastructuur rond het systeem begon te rijpen, er was een groeiende erkenning dat crypto hier zou blijven, en er was een toenemende interesse van klanten in de ruimte.

Educatie als hoeksteen van de strategie

Educatie speelt een cruciale rol in BlackRock’s strategie. Het bedrijf richt zich op het introduceren van crypto bij een grotendeels onwetend publiek. Mitchnick benadrukt het belang van het bestrijden van misverstanden, zoals de opvatting dat Bitcoin een “risk-on” asset is. Hij wijst op de Silicon Valley Bank-crisis in maart 2023 als een duidelijk voorbeeld van Bitcoin die als hedge fungeerde.

ETF’s en toekomstige ontwikkelingen

BlackRock heeft onlangs Bitcoin- en Ethereum-ETF’s gelanceerd, wat door sommigen als een “kerstwonder” werd beschreven. Het bedrijf is van plan om binnenkort een uitleg over risico’s voor hun bredere klantenkring uit te brengen. Mitchnick merkt op dat Bitcoin vaak de voorkeur heeft bij traders, terwijl Ethereum populairder is onder ontwikkelaars.

Verkenning van tokenisation

BlackRock kijkt ook naar de mogelijkheden van tokenisation. Hoewel de langetermijnlevensvatbaarheid hiervan nog onzeker is, werkt het bedrijf aan de nodige infrastructuur om dit te ondersteunen. Mitchnick stelt dat het vreemd zou zijn als BlackRock over tien jaar slechts zeven tokenised fondsen zou hebben, en suggereert dat het waarschijnlijker is dat ze er geen of juist veel zullen hebben.

Conclusie en toekomstperspectief

BlackRock’s methodische benadering van crypto laat wel zien dat het bedrijf de focus heeft op zowel langetermijnlevensvatbaarheid als groei. En mochten meer klanten interesse tonen in digital assets, dan positioneert BlackRock zich op dit moment in ieder geval als leider in het aanbieden van toegankelijke investeringen.

The post BlackRock heeft een geheim 10-jarig cryptoplan gehad, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!