Het lukt Ethereum maar niet om het bullish momentum van Bitcoin te evenaren in 2024. Nu lijkt het erop dat één whale er een beetje klaar mee is. Hij (of zij) is begonnen met het verkopen van Ethers, die in 2015 nog voor 11,21 dollar per stuk waren aangekocht.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Stokoude Ethereum in de verkoop

Data van het blockchain-analyseplatform Arkham laat zien dat een Ethereum-whale ongeveer 16.636 Ethers kocht voor 186.840 dollar in 2015 van het in Zwitserland gevestigde handelsplatform ShapeShift.

Daarmee kwam de gemiddelde aankoopprijs per Ether op 11,21 dollar te liggen voor de whale. Na deze gigantische bak met Ethereum te kopen op ShapeShift, besloot de whale in kwestie om zijn voorraad naar een ander adres te sturen.

Daar hebben die Ethers vervolgens acht jaar stilgestaan.

Maar precies daar kwam één dag geleden verandering in, nadat de whale besloot om zijn Ethereum naar een Gnosis Safe wallet te sturen. Aldaar werden de Ethers omgezet in Wrapped Ethereum (WETH), een synthetische versie van Ethereum.

Vervolgens besloot de whale om 788 van die Ethers te verkopen voor 1,83 miljoen dollar aan USDT. Op het moment van schrijven bezit de whale nog 15.848 WETH ter waarde van ongeveer 36,43 miljoen dollar. Begrijpt u het nog?

Rendement van 20.300%

Voor de whale in kwestie zal het allemaal niet zoveel uitmaken. Die wist namelijk een rendement van 20.300% te realiseren over zijn initiële investering van bijna tien jaar geleden.

Nu lijkt de whale ervoor te kiezen om zijn Ethereum langzaam te verkopen, terwijl de koers van de munt al een tijdje in de moeilijkheden zit.

Is dit dan het moment waarop grote jongens hun vertrouwen in Ethereum een beetje laten varen? Daar begint het voorzichtig op te lijken. Uiteindelijk moet er op de blockchain natuurlijk wel iets gebeuren wat die enorme miljardenwaardering voor Ethereum rechtvaardigt.

Daarvan is op dit moment nog geen sprake en niemand weet precies waar het dan wel vandaan moet komen.

The post Deze whale kocht zijn Ethereum op $11,21 en verkoopt nu appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!