Ripple doet het niet slecht de laatste tijd. XRP steeg maar liefst 18% vanuit zijn vorige hoogtepunt, waardoor de munt ook nog een belangrijk prijslevel heroverde. Hierdoor is de verwachting op dit moment zeer positief. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ripple 1

De belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse met het kijken naar de belangrijkste prijslevels. Daarvoor pakken we de dagelijkse grafiek erbij, waar elke candle voor 24 uur staat. Op die manier kunnen we zien op welke levels de koers al eerder reageerde. Deze zijn hieronder weergegeven als grijze en rode zone. Ook staan er twee gekleurde lijnen, maar daar komen we later op terug.

De rode zone is al een tijdje belangrijk voor XRP, maar verliest ondertussen zijn relevantie. De koers is op dit moment té ver van dit prijslevel verwijderd omdat de koers het zo goed doet. Het is wel goed om deze plek in je grafiek te laten staan, mocht Ripple hier ooit terugkomen.

Tot die tijd is het grijze prijslevel het allerbelangrijkste. Dit is een zone die al voor zeer lange tijd invloed heeft op de koers. XRP heeft hier vaker zowel ondersteuning als weerstand gevonden, en het is aannemelijk dat deze zone daardoor van belang blijft in de komende periode. De munt kwam hier weer terecht nadat het een daling had gemaakt richting 0,50 dollar.

Weer terug boven de grijze zone

Daar vond de Ripple genoeg kopers om de prijs weer terug omhoog te drijven, en de stijging lijkt nog niet voorbij. Om dat verder te analyseren, gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur. Op die manier wordt niet alleen afgelopen prijsactie, maar ook het belang van de gekleurde lijnen helderder.

Om te beginnen met de oranje lijn: dit was de plek waar XRP zijn ondersteuning verloor. Deze vindt zijn oorsprong bij een vorig laagtepunt, en zoals we vaker zien – als de koers hieronder zakt – zorgt dit voor een verdere daling. Dit was de oorzaak voor de daling richting 0,50 dollar.

Sindsdien doet de koers het dus weer uitstekend, en is de munt zelfs weer boven het grijze vlak uitgekomen. Dit beloofd veel goeds, aangezien de munt meestal bijna 10% stijgt als het daar ondersteuning geeft.

De munt is nu bezig met een test op dit level, wat inhoudt dat de munt nu support probeert te vinden op een level dat eerst weerstand bood. Als dit lukt, en XRP geeft nu een reactie, dan is het niet gek als we richting het vorige hoogtepunt gaan bij 0,64 dollar. Het enige wat daarvoor moet gebeuren, is dat de munt zich sterk houdt boven dit grijze level. Blijf deze prijszones daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Ripple koers binnenkort weer naar 0,64 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!