Changpeng Zhao (CZ)

Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, raakte vorig jaar in opspraak nadat oprichter en CEO Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, werd beschuldigd van het overtreden van anti-witwaswetten in de Verenigde Staten (VS).

Hierdoor kreeg Binance te maken met juridische sancties en boetes. Sindsdien staat het platform onder streng toezicht en moet het voldoen aan strikte regelgeving, aldus de huidige CEO, Richard Teng.

Veroordeling en vervroegde vrijlating van Changpeng Zhao

In november 2023 trad Zhao af als CEO, nadat hij samen met Binance schuld had bekend aan het overtreden van anti-witwasvoorschriften. Zes maanden later, in mei 2024, werd CZ veroordeeld, nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) in april een gevangenisstraf van maximaal drie jaar had geëist.

Zhao zit zijn straf momenteel uit in het Residential Reentry Management (RRM) Long Beach, een gevangenis in Zuid-Californië. Zijn vrijlating is echter vervroegd en staat nu gepland voor 29 september 2024, volgens de U.S. Federal Bureau of Prisons.

Toekomstige plannen van Zhao

Na zijn vrijlating is Zhao van plan een meer passieve rol binnen de crypto-industrie te vervullen. Hoewel hij eerder aangaf weer een actieve positie binnen Binance te willen innemen, is CZ inmiddels permanent uitgesloten van de beurs als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse DOJ.

De voormalig CEO benadrukt het belang van regelgeving voor de toekomst van de sector en stelt dat Binance sterker is geworden onder toenemend toezicht. Via zijn juridische team bedankte Zhao zijn volgers voor hun steun tijdens zijn gevangenschap en verklaarde hij zich na zijn straf te willen richten op educatie en het starten van een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!