De cryptomarkt heeft dit jaar al een paar belangrijke dagen gehad. Denk aan de halving, de lancering van ETF’s, maar ook dagen met veel angst waardoor de koersen in elkaar donderden. Vandaag zou ook wel eens een belangrijke dag kunnen worden; de verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rente verlaagt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), die naar verwachting de rente gaat verlagen. Dit zou de eerste renteverlaging zijn sinds 2020, en het kan grote gevolgen hebben voor Bitcoin en andere coins.

Wat staat er op het spel?

Er wordt gespeculeerd over twee mogelijke scenario’s: de rente wordt met 0,25% verlaagd, of met 0,50%. Klinkt misschien als een klein verschil, maar voor de cryptomarkt kan het groot uitpakken.

Volgens Joe McCann, de oprichter van het crypto hedgefonds Asymmetric, zou een grotere renteverlaging van 0,50% juist goed zijn voor risicovolle beleggingen zoals crypto. “Als de rente met 0,50% daalt, kan dat een positieve boost geven aan de cryptomarkt,” zegt hij.

Dit komt doordat een lagere rente vaak betekent dat geld lenen goedkoper wordt, wat investeerders aanmoedigt om in risicovollere activa zoals crypto te stappen.

Wat als de verlaging kleiner is?

Maar niet iedereen is even optimistisch. McCann waarschuwt dat een kleinere renteverlaging van 0,25% juist slecht kan zijn voor de cryptomarkt. “Als de rente maar met 0,25% daalt, kunnen aandelen flink dalen. Crypto zal waarschijnlijk meegaan in die daling.”

De aandelenmarkten staan namelijk al op recordhoogtes, deels omdat beleggers een grotere renteverlaging verwachten. Valt dat tegen, dan kan dat een klap uitdelen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Bitcoin zelf heeft de afgelopen zes maanden nauwelijks beweging laten zien en beweegt rond de 60.000 dollar. Sommige analisten verwachten dat deze ‘stilte’ binnenkort zal worden doorbroken. Analist ‘RamenPanda’ is hier bijvoorbeeld van overtuigd en voorspelt een flinke rally voor Bitcoin. “We hebben te lang zijwaarts bewogen, er moet nu iets gaan gebeuren.”

Ook andere analisten zijn het ermee eens dat er in het laatste kwartaal van het jaar een prijsstijging aankomt. Charles Edwards van Capriole Fund zegt: “Je hebt de moeilijkste tijd voor Bitcoin doorstaan.” Historisch gezien is het derde kwartaal vaak negatief voor crypto, terwijl het vierde kwartaal meestal een stuk beter is.

Met alle onzekerheid over de renteverlaging van vandaag, is één ding zeker: de komende maanden zullen bepalend zijn voor de cryptomarkt. Of het nu een kleine of grote verlaging wordt, de impact op Bitcoin en andere cryptomunten kan aanzienlijk zijn.

Analist Lark Davis vat het misschien wel het beste samen: “Als de geschiedenis zich herhaalt, worden de komende 6-12 maanden krankzinnig.”

The post Waarom vandaag één van de belangrijkste dagen van 2024 wordt voor crypto koersen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!