De Bitcoin koers staat vandaag in de plus en lijkt zich op te maken voor meer goed nieuws. Op het moment van schrijven is de waarde met 3,25% gestegen naar 54.262,89 euro. Wat is er aan de hand?

Dit zijn de top 3 redenen voor de stijging vandaag:

  1. Mogelijke renteverlaging
  2. Grote instroom Bitcoin ETF’s
  3. Shortposities worden geliquideerd
Banner Bitcoin 2 (telephone)

1. Mogelijke renteverlaging

De grootste reden voor de stijging van Bitcoin vandaag is de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), de rente gaat verlagen. Dit zou de eerste renteverlaging zijn sinds 2020.

Lagere rentes maken het aantrekkelijker om te lenen en investeren, wat beleggers vaak richting risicovollere activa, zoals Bitcoin, duwt. Volgens schattingen is er een 65% kans dat de rente binnenkort met 0,5% wordt verlaagd, wat het vertrouwen in Bitcoin flink heeft vergroot.

Rond 20:00 uur Nederlandse tijd wordt de rentebeslissing van de Fed bekendgemaakt. Check hier de volledige agenda.

2. Grote instroom Bitcoin ETF’s

Een andere belangrijke factor is de grote hoeveelheid geld die wordt geïnvesteerd in ‘spot Bitcoin ETF’s’. Deze fondsen, die direct in Bitcoin beleggen, zagen vorige week 403 miljoen dollar aan nieuwe investeringen.

Kort daarna volgde nog eens 186,7 miljoen dollar. Dit soort instroom is vaak een teken dat institutionele beleggers optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin, wat de prijs flink omhoog heeft geduwd.

3. Shortposities worden geliquideerd

Tot slot spelen ook liquidaties van shortposities een rol. Veel beleggers hadden ingezet op een daling van de Bitcoin koers, maar werden verrast door de stijging. Hierdoor moesten zij hun shortposities sluiten, wat betekent dat ze alsnog Bitcoin moesten kopen.

Dit zorgde voor een extra vraag naar Bitcoin, wat de koers verder omhoog heeft geholpen. In de afgelopen 24 uur zijn shortposities ter waarde van 88 miljoen dollar geliquideerd.

Aandelen en Bitcoin

Naast de bovenstaande redenen heeft de sterke Amerikaanse aandelenmarkt ook bijgedragen aan het positieve sentiment rond Bitcoin. De S&P 500, een belangrijke beursindex, bereikte recent een nieuw record.

Dit zorgt ervoor dat beleggers over het algemeen meer vertrouwen hebben in de economie, wat ook zijn uitwerking heeft op de Bitcoin koers.

The post Top 3 redenen waarom Bitcoin vandaag stijgt appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!