De Bitcoin koers kan “heel snel” naar 64.000 dollar stijgen na de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank, zo concludeert Capriole Investments in een nieuw onderzoeksrapport. Als eerste vanwege een positieve verandering van het macro-economische klimaat, maar ook vanwege het historisch sterke vierde kwartaal dat voor de deur staat.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De eerste grote verandering sinds 2021

In het rapport spreekt Capriole Investments van “de eerste grote verandering” sinds 2021. Charles Edwards (oprichter Capriole) doelt hiermee op de eerste grote verandering in het beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Eind 2021 begon de Federal Reserve zich voorzichtig zorgen te maken over de inflatie en in maart 2022 begon het met een agressieve cyclus van renteverhogingen.

Uiteindelijk werd de rente van 0,25% naar 5,50% verhoogd in een tijdsbestek van 18 maanden. “Dit strenge regime van de Federal Reserve ging gepaard met de ineenstorting van Bitcoin van 60.000 naar 15.000 dollar. Nu staan we aan de start van het tegenovergestelde regime”, aldus een zeer positieve Charles Edwards.

Als we geen negatieve verrassingen krijgen, dan is het volgens Charles Edwards een kwestie van tijd voordat we een Bitcoin koers van 64.000 dollar op de borden zien.

Negatieve trend voor Bitcoin

“Hoewel de grafiek lelijk is geweest en Bitcoin nog altijd in een trend van lower highs en lower lows (bearish) zit, houdt de steun op 58.000 dollar in de weekgrafiek zich prima staande. Een weeksluiting boven de 64.000 dollar zou een reeks van zeven maanden van lower highs afsluiten en Bitcoin waarschijnlijk snel terugbrengen naar de range high (70.000 dollar) en mogelijk nog verder.

Ondanks dat is het technische plaatje op zijn best gemixt momenteel en op zijn slechtst bearish te noemen, totdat de range en maandweerstand op 60.000 dollar wordt herpakt”, zo schrijft de analist.

Daarvan lijkt nu sprake, want Bitcoin handelt op het moment van schrijven boven die koers van 60.000 dollar. Nu is het natuurlijk nog wel zaak om die koers tot het einde van september vast te houden.

The post Onderzoek: Bitcoin kan heel snel naar $64.000 stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!