Bitcoin stijgt

Er heerst nog altijd veel verdeeldheid over de omvang van de renteverlaging die de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) vanavond aan gaat kondigen.

Ook wordt er veel gediscussieerd over de impact die een renteverlaging op de korte termijn teweeg zou brengen op bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. Joe McCann, CEO van het hedgefonds Asymmetric, heeft zijn verwachting gedeeld van wat we vanavond kunnen verwachten.

‘Muntje opgooien’ voor omvang van renteverlaging

Volgens McCann, tevens de oprichter van Asymmetric, is zowel een verlaging van 0,25% als 0,50% een reëel scenario voor vanavond. Hij is er in ieder geval, net als zo’n beetje iedere andere analist, van overtuigd dat de rente vanaf het huidige 24-jarige hoogtepunt van 5,25% – 5,50% verlaagd zal worden.

Het overgrote deel van de futuresmarkt (61%) is van mening dat de rente met 0,50% verlaagd wordt, terwijl het restant een milde verlaging van 0,25% verwacht. McCann benadrukt dat, historisch gezien, wanneer minstens 70% van de futureshandelaren het eens is over een uitkomst, deze vrijwel altijd uitkomt. Dit keer blijft het wat dat betreft dus nog spannend.

McCann denkt dat de cryptomarkt een klap zal krijgen wanneer de rente met 0,25% teruggeschroefd wordt. Aan de andere kant verwacht hij juist dat de markt een opkikker krijgt bij een agressieve verlaging van 0,50%.

Met de gedachte dat lagere rentes bullish zijn voor risicovolle activa zoals cryptovaluta – omdat kapitaal simpelweg goedkoper wordt – is deze ‘voorspelling’ allesbehalve raar. Echter lijkt het overgrote deel van de analisten voor de korte termijn het tegenovergestelde te verwachten. Dit heeft te maken met het feit dat een verlaging van 0,50% de angst voor een recessie zou aanwakkeren.

McCann wees erop dat de laatste renteverlagingen van de Fed van 0,50% noodsituaties waren – zoals tijdens de financiële crisis van 2008, de dot-comzeepbel in de midden jaren ‘90 en de wereldwijde ‘Black Monday’ beurscrash in 1987. McCann zei echter dat de huidige ‘’bloeiende’’ economie anders en stabieler is, met een BBP-groei van 3%.

Persconferentie minstens net zo belangrijk

Niet alleen het rentebesluit zelf kan de koers van bitcoin beïnvloeden, maar ook de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell die daarop volgt. Mocht er sprake zijn van een zeldzame renteverlaging van 0,50%, dan kan Powell in zijn toespraak de paniek op de financiële markten verder aanwakkeren of juist temperen.

Om 20:00 uur Nederlandse tijd horen we wat er met het rentetarief zal gebeuren, en om 20:30 uur zal Powell zijn toelichting geven vanaf het spreekgestoelte.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50% verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!