Gisteren vond Prinsjesdag plaats waarmee het startschot werd gegeven voor het nieuwe parlementaire jaar. Het kabinet heeft weer tal van plannen bekendgemaakt, waarin de verhoogde koopkracht bij menig Nederlander een groote overwinning is. Bart Brands van GoldRepublic uit in een nieuwe aflevering van Goudkoorts zijn zorgen dat mensen daadwerkelijk meer te besteden krijgen, ondanks de belofte van de overheid.

Brand stelt goud voor als oplossing omdat het door de geschiedenis heen een veilige haven is gebleken tegen economische schommelingen en een mogelijke daling van de koopkracht. Nederlanders hebben voordeel bij het aankopen van goud bij het Nederlandse GoldRepublic en ontvangen tijdelijk kortingen op hun goudaankopen.

Koopkrachtzorgen, ondanks belofte Nederlandse overheid

Traditiegetrouw las koning Willem-Alexander gisteren de troonrede voor, waarin de belangrijkste beleidsplannen van het kabinet voor het komende jaar worden gepresenteerd. Ook de minister van Financiën heeft het befaamde koffertje met de Miljoennota en de Rijksvergroting weer overhandigd.

Bart Brands besprak gisteren in een speciale live-uitzending van Goudkoorts de economische plannen van het kabinet.

Brands begint met een analyse van de begroting die op Prinsjesdag is gepresenteerd. Nederland stevent af op een begrotingstekort van €32 miljard, wat drukt legt op de economie en de koopkracht van burgers. Hij waarschuwt dat een groeiende staatsschuld kan leiden tot hogere lasten voor de toekomstige generaties en dat het vertrouwen in fiatgeld verder kan afnemen.

Een van de meest gehoorde veranderingen die gisteren is aangekondigd is de koopkrachtgroei. Gemiddeld gaan we er met 0,7 procent op vooruit, maar Brands stelt dat deze stijging minimaal is en erg kwetsbaar voor inflatie. Hij vreest dat externe factoren zoals renteverlagingen van de Europese Centrale Bank er juist voor zullen zorgen dat de werkelijke koopkracht daalt.

Goud en bitcoin als veilige haven

Goud wordt al eeuwen beschouwd als de ultieme bescherming tegen de gevolgen van inflatie. De laatste jaren wordt ook bitcoin (BTC), vaak aangeduid als het ‘digitale goud’, naar voren geschoven als mogelijke oplossing. Echter gaat de geschiedenis van goud natuurlijk veel verder terug, en is het inmiddels duidelijk dat het zijn waarde behoudt zelfs wanneer fiatgeld devalueert.

Om die reden is het een interessante toevoeging aan een ieders portfolio, en Nederlanders komen dan al snel uit bij GoldRepublic. Dit is voor menig Nederlander het go-to goudplatform die gebruikers de mogelijkheid biedt om:

  1. Goud op te slaan in professionele kluizen, waardoor je investering veilig en goed beschermd is.
  2. Op de meest eenvoudige en veilige manier goud te kopen, zonder gedoe of complicaties.
  3. Te handelen in goud, zilver of platinum wanneer het jou uitkomt, waarbij je 100% juridisch eigenaar wordt van het edelmetaal.

Daarnaast biedt GoldRepublic Nederlanders tijdelijk korting op goud, zilver of platinum aankopen na het aanmaken van een gratis account.

Bekijken & meepakken

Het bericht Goud en bitcoin ‘must have’ in visie van Nederlandse analist na Prinsjesdag verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!