Door het team achter de Cardano (ADA) blockchain wordt momenteel hard gewerkt om binnenkort flinke verbeteringen toe te voegen. Nieuwe updates zullen ervoor moeten zorgen dat de snelheid drastisch zal worden verbeterd. Volgens de oprichter van het netwerk zou het zelfs sneller dan het Solana (SOL) netwerk moeten zijn.

Leios upgrade versnelt Cardano netwerk enorm

De oprichter van de digitale valuta, laat regelmatig van zich horen via zijn account op het sociale media platform X. Ook ditmaal deelde Charles Hoskinson zijn mening over de aanstaande update, genaamd Leios.

De noodzaak van deze upgrade werd recentelijk duidelijk toen de Cardano community deelnemers benaderde met de vraag hoe het budget van 20 miljoen ADA per maand zou moeten worden gebruikt. Hier kwamen twee aanbevelingen naar voren: het bouwen van een zogenaamde Rust node en het implementeren van het Leios protocol.

Leios is de tweede grote upgrade sinds de Chang hard fork begin september, waarover in het cardano nieuws te lezen was. Deze variant staat vooral in het teken van het versnellen van de blockchain. Hoskinson zelf vergelijkt Leios met de vroegere Cardano Rust node. Deze aanpassing zorgde er toen voor dat er wallet-applicaties konden worden ontwikkeld en dat de interacties met het netwerk werden verbeterd. De nieuwste update zou geen extra mogelijkheden aanbieden voor gebruikers, maar er wel voor zorgen dat de snelheid van de transacties flink omhoog zal gaan.

Cardano is na deze upgrade zeker nog niet klaar. De oprichter deelde een tijdlijn waarin is opgenomen dat zij verschillende schaalbare oplossingen zullen evalueren. De focus zal de komende tijd echter eerst nog liggen op het uitrollen van de Leios upgrade. De verwachting is dat dit in het laatste kwartaal van dit jaar zal plaatsvinden.

Mening crypto community gemixt

Hoewel de oprichter van ADA zeer positief spreekt over de upgrade en de verdere plannen, is de crypto community verdeeld. Volgens een aantal kritische volgers is het een kwalijke zaak dat de upgrade eerder geen prioriteit kreeg. Pas toen er een zogenaamde community vote werd ingezet, verschoof het bedrijf de aandacht op het zo snel mogelijk uitbrengen van de nieuwe update. Op het X-platform deelde een gebruiker hierover het volgende:

“Het is schokkend dat Leios nu pas de serieuze aandacht krijgt. Dit had een topprioriteit moeten zijn sinds de start, niet pas nadat er stemmen in het spel kwamen. Jouw benadering komt eerder reactief dan proactief over. Daarnaast ondermijnt het de mogelijke leidende positie op het gebied van innovatie.”

Het bericht ‘Cardano sneller dan Solana na nieuwe update’, claimt oprichter verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!