Het is opnieuw genoeg reden voor crypto-investeerders om met een lach wakker te worden. Bitcoin (BTC) zet zijn grote stijging van de afgelopen dag voort en is inmiddels aangekomen bij de $64.000. De cruciale weerstand van $65.000 komt nu steeds dichterbij, en volgens veel experts zou een doorbraak hier een nieuwe bullmarkt kunnen ontketenen.

Bitcoin’s onhoudbare rally creëert natuurlijk het perfecte territorium voor altcoins om te schitteren. Steeds meer altcoins schieten de lucht in, en ook vandaag is dit weer het geval.

BTC koers is niet te stoppen

Bitcoin is sinds afgelopen dinsdag, toen de koers nog op $58.000 stond, bezig aan een grote rally. De historische renteverlaging van 0,50% die de Amerikaanse centrale bank woensdagavond aankondigde, heeft de opmars alleen maar in een hogere versnelling gezet.

Gisteren kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat de koers enkele uren na het rentebesluit met meer dan 4% de lucht schoot tot een piek van $62.500. Deze werd midden in de nacht bereikt, waarna de koers terugzakte tot $62.000.

Gisteren rond het middaguur kregen de bulls er weer zin in, en werd een nieuwe opmars ingezet. Deze kwam gisteren rond 20:00 uur s’avonds tot een hoogtepunt van vlak onder de $64.000. Vannacht heeft bitcoin een higher low neergezet van ongeveer $62.600, waarna een nieuwe sprong de BTC koers tot $64.000 heeft gebracht.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin is nu nog maar een haar verwijderd van de allesbepalende prijs van $65.000. Dit markeert namelijk het hoogste punt van bitcoin’s rally van eind augustus, en moet verbroken worden om voor het eerst in meer dan zes maanden een higher high neer te zetten. Dit zou officieel een einde maken aan de neergaande trend die al sinds maart aan de gang is, waardoor er eindelijk weer naar nieuwe hoogtes uitgekeken kan worden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.804 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.022. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,87% in de plus.

Altcoins stijgen hard: solana en ethereum leiden de grote jongens

Bitcoin verliest al dagenlang marktaandeel, wat weerspiegeld wordt in de dalende bitcoin dominantie. De meeste altcoins weten namelijk beter te presteren dan de cryptokoning, en zijn wat dat betreft bezig aan een inhaalslag.

Binnen de top 10 cryptomunten hebben uitsluitend ethereum (ETH) en solana (SOL) bitcoin verslagen, met stijgingen van respectievelijk 5,58% en 6,96%.

Een nadere blik op de cryptomarkt laat zien dat veel altcoins nog harder zijn gestegen dan Bitcoin. De lijst van munten die een winst van 5% tot 10% hebben geboekt, is indrukwekkend groot. De grootste top 100-stijgers zijn immutabel (IMX), core (CORE) en dogwifhat (WIF) met stijgingen van respectievelijk 13,85%, 11,97% en 11,23%.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Het bericht Bitcoin koers blijft maar stijgen, 1,5% verwijderd van grote doorbraak verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!