Bitcoinn bearmarket

Real Vision analist Jamie Coutts gelooft dat Bitcoin en andere digitale assets op het punt staan om uit een bearish-fase te breken. Die uitspraken deed Coutts op het moment dat Bitcoin het niveau van 63.000 dollar wist te herpakken. Daarmee zijn we er dus nog niet volgens de analist.

Langzaam niet meer bearish

Coutts zegt dat de stijgende wereldwijde liquiditeit en het gezonde crypto-ecosysteem suggereren dat de correctie van de markt ten einde komt. Daarna moet er volgens hem een één jaar lange bullmarkt van start gaan.

“Ik begrijp dat het prematuur is gezien de geopolitieke staat van de wereld en het feit dat de meeste technische indicatoren (prijsactie) nog bearish zijn. Maar ik verwacht dat we in het laatste gedeelte van de grote flush van de laatste maanden zitten, die Q4 van kritisch belang gaat maken voor de 12 maanden die volgen”, aldus Jamie Coutts.

Verder ziet hij ook de Altseason-indicator stijgen. Meestal is dat goed nieuws voor altcoins, maar daarvoor is volgens Coutts nog wel een duurzame stijging van Bitcoin naar nieuwe all-time highs nodig.

Liquiditeit drijft alles

Nu komt voor Coutts de hoofdreden waarom hij stijgingen van de Bitcoin koers verwacht: een stijging van de wereldwijde liquiditeit.

Volgens Coutts begint een toename van de geldhoeveelheid een weg te schetsen voor de volgende slag omhoog van Bitcoin. “Uiteindelijk drijft liquiditeit alles en dit ziet er nu duidelijk bullish uit”, aldus de analist.

In de bovenstaande grafiek zien we duidelijk hoe de wereldwijde liquiditeit en de Bitcoin koers om elkaar heen dansen. Vanaf eind 2022 begon de liquiditeit weer te stijgen en kwam ook Bitcoin in de lift.

Daarna stagneerde deze even vanaf 2024 en niet veel later voelde ook Bitcoin de pijn. Nu is de liquiditeit weer stijgende en lijkt ook het vertrouwen in de markt voorzichtig terug te keren.

Alleen een recessie kan wellicht nog roet in het eten gooien, maar vooralsnog lijken we op een zachte landing af te koersen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!