Het is enige tijd geleden dat we wat gehoord hebben over de werknemer van Binance die vastzit in Nigeria. De CEO van Binance, Richard Teng, heeft op de TOKEN2049-conferentie aangegeven dat de exchange er nog steeds alles aan doet om Tigran Gambaryan, de werknemer die vastzit in Nigeria, te bevrijden en naar huis te brengen.

Cryptobeurs doet er alles aan om werknemer naar huis te brengen

Tijdens een interview met Cointelegraph heeft Richard Teng, de CEO van Binance, aangegeven dat zijn team “de klok rond” werkt om Gambaryan terug naar de Verenigde Staten te brengen, aangezien zijn gezondheid dagelijks achteruit gaat. Zo liet Teng weten:

“Het is niet nodig om ons personeel vast te houden. Hij wordt ten onrechte vastgehouden. Het is verontrustend voor ons allemaal. Vooral voor de gezinnen. Voor ons bij Binance is dit een topprioriteit. We hebben intern een taskforce die 24 uur per dag werkt en verschillende wegen bestudeert, van juridisch tot politiek.”

Teng hoopt dat de Verenigde Staten Gambaryan’s detentie als onrechtmatig zullen verklaren om zijn vrijlating te bespoedigen. Binance heeft ook geprobeerd een beroep te doen op de Nigeriaanse regering om Gambaryan op humanitaire gronden vrij te laten.

Gambaryan heeft twee keer malaria en een longontsteking opgelopen sinds hij in Nigeria is opgesloten. Zijn afnemende gezondheid heeft er ook toe geleid dat hij voor de rechtbank instortte in mei, zoals we in eerder cryptonieuws al lieten weten.

Binance krijgt steun van Amerikaanse politici

Gambaryan heeft steun gekregen van twaalf politici die Joe Biden, president van de Verenigde Staten, Antony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken, en Roger Carstens, presidentiële gezant voor gijzelingszaken, opriepen om de zaak van Gambaryan een grotere prioriteit te maken. Deze politici zijn van mening dat Gambaryan beschuldigd is van misdaden waarvoor onvoldoende bewijs zou zijn, waaronder witwaspraktijken en belastingontduiking.

Hoewel Teng zegt dat de prioriteit bij Gambaryan ligt, heeft hij eerder aangegeven nog steeds te hopen dat Binance kan bijdragen aan de toekomstige economische transformatie van Nigeria. In deze transformatie zouden cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) een belangrijk onderdeel kunnen spelen als één van de opkomende technologieën en een belangrijke factor in de FinTech sector.

Het bericht Cryptobeurs Binance vecht “24/7” voor leven gegijzelde werknemer verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!