Tether USDT

Het marktaandeel van Tether beslaat op dit moment 75% van de totale markt voor stablecoins. Dat is fantastisch voor het bedrijven, maar dat zorgt bij veel mensen ook voor twijfels en angst. Kan Tether voor een FTX-achtige implosie zorgen op de cryptomarkt?

Zorgen over Tether

Volgens Justin Bons is Tether de grootste scam op aarde.

“Tether is een scam van 118 miljard dollar; groter dan FTX en Bernie Madoff gecombineerd! Tether doet niet aan Proof of Reserves en de boeken zijn ook nooit gecontorleerd; USDT is het printen van nepgeld (fraude). Tether is regelmatig gepakt voor het falsifiëren van documenten, het verstoppen van persoonsgegevens en het liegen over de reserves. Stop nu met het gebruiken van USDT!”, aldus een behoorlijk razende Justin Bons.

Als voorbeeld noemt hij de boete van 41 miljoen dollar die Tether in 2021 kreeg van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) voor het liegen over hun reserves.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre Justin Bons gelijk heeft. In mei 2022 kon Tether over een tijdsbestek van 10 dagen voor 16,7 miljard dollar aan USD-opnames honoreren.

Grote kritiek op Tether

Op 8 september investeerde Tether 100 miljoen dollar in Adecoagro. Daarmee vergaarde Tether een aandeel van 9,8% in de Latijns-Amerikaanse landbouwgigant.

Deze laatste investering gaf ons voor het eerst inzicht in de governance-structuur van Tether. “Het bestuur van Tether Holdings bestaat uit slechts twee leden; Giancarlo & Ludovicos. Dit impliceert dat de USDT-reserves in 2024 nog altijd niet gesegregeerd zijn en dat deze twee absolute controle hebben”, aldus Justin Bons.

Dat zou kunnen, maar in principe is dat ook toegestaan als het over een privaat bedrijf gaat. Er staat nergens in de wet dat er een andere governance-structuur moet zijn als je bedrijf een marktwaarde van tientallen miljarden dollars kent.

Maar dat neemt niet weg dat ze de grootste stablecoin-uitgever ter wereld zijn en dat zijn tokens waar je op wil kunnen vertrouwen. Dat stukje vertrouwen mist voor sommige mensen, waardoor men Tether nog altijd niet voor de volle 100% durft te vertrouwen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Is Tether een tikkende tijdbom van $118 miljard? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!