Op 19 september 2024 verplaatste de Ethereum Foundation 84.211 ETH naar een wallet met het adres “0x26…19cd”. Deze transactie, opgemerkt door blockchainanalysebedrijf Arkham, heeft veel aandacht getrokken binnen de crypto-community. Wanneer een grote entiteit zoals de Ethereum Foundation zulke grote bedragen overboekt, leidt dit vaak tot speculaties over de bredere impact op de markt.

Mogelijke redenen achter de overboeking

Analisten vermoeden dat deze overboeking een donatie kan zijn geweest. De Ethereum Foundation heeft eerder al vaker financiële bijdragen geleverd aan projecten die innovatie binnen het blockchain-ecosysteem bevorderen. Een mogelijke ontvanger zou het project Edge City kunnen zijn, zoals gerapporteerd door Wu Blockchain. Dit project experimenteert met nieuwe ideeën en technologieën binnen een sociaal incubatiemodel.

Door projecten zoals Edge City te ondersteunen, helpt de Foundation niet alleen bij de uitbreiding van technologische innovatie, maar versterkt het ook de fundamentele infrastructuur van het netwerk. Deze bijdragen stimuleren de vooruitgang van de blockchaintechnologie en vergroten het potentieel van het hele ecosysteem.

Marktreactie en prijsstijging

Ondanks deze verplaatsing, zag Ethereum een prijsstijging van 5,5% in de afgelopen 24 uur, en wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $2.550, volgens CoinGecko. Dit duidt erop dat investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de toekomst van ’s werelds grootste altcoin. Daarnaast toont het aan dat de bulls momenteel de controle over hebben genomen over de Ethereum koers. We zijn echter benieuwd of de munt deze lijn kan doorzetten, om uiteindelijk zijn all-time high te overtreffen.

Het bericht Ethereum Foundation verplaatst 84.211 ETH – Een donatie aan Edge City of verkopen? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!