Het nieuws van de renteverlagingen valt goed bij veel crypto-handelaren. De afgelopen dagen stonden er flink wat crypto’s in het groen. Waar bitcoin inmiddels de $63.000 is gepasseerd, doet de Artificial Superintelligence Alliance (FET) het ook enorm goed. Het steeg de afgelopen maand met maar liefst 75 procent, maar om welke redenen?

Dubbele cijfers voor FET koers

Dat er in het afgelopen jaar een enorme AI-hype was goed te zien onder veel cryptohandelaren. Veel AI-munten hebben bizarre prijsstijgingen meegemaakt en zo ook FET. Daarbij steeg FET gisteren, 19 september, nog met 15 procent en noteerde een prijs van $1,54.

Halverwege dit jaar besloten drie AI-bedrijven, Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET samen te gaan werken. Bovendien zou de allereerste fusie ooit zijn in de cryptowereld waar veel mensen enthousiast over waren. Toch leek het in eerste instantie niet zo’n succes, de prijs daalde flink vanaf $3.40 en kwam zelfs onder de dollar. 

Nieuwe opleving door Nvidia

De eerste reden voor de opleving van FET gaan we kijken naar Nvidia. Het is een multinationaal technologiebedrijf dat bekend staat om het ontwerpen en produceren van grafische verwerkingseenheden (GPU’s). Deze GPU’s worden gebruikt in computers, spelconsoles en datacenters. Het zorgt ervoor dat je veel computerkracht krijgt en dat is ook exact nodig in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI).

De aandelen van Nvidia schoten ook afgelopen jaar enorm de lucht in en veel AI-cryptomunten leken het aandeel te volgen met bizarre stijgingen. De rally van FET op 19 september weerspiegelt een rally in de aandelenkoers van Nvidia. Het aandeel steeg met 5,25 procent en noteerde een prijs van $119. Zoals je hieronder kunt zien op de foto, stegen veel AI-tokens mee met het aandeel.

Bron: CoinMarketCap

Belangrijk voorstel van cryptogemeenschap

Een andere reden waarom FET zo hard steeg was een belangrijke stemming over Cudos, een AI-computerplatform. Bovendien zullen de leden van de alliantie beslissen of het platform deel uit gaat maken van de ASI-Alliance. 

Volgens de ASI-Alliance is de fusie afhankelijk van de goedkeuring van de gemeenschappen van beide projecten. Op 19 en 24 september wordt er meer duidelijk hoe het bestuur van het fusieproject eruit zal zien.

Bodem bereikt voor FET?

Het lijkt erop dat FET een bodem heeft gevonden op $0,70. Bovendien is de prijs sindsdien flink gestegen met maar liefst 120 procent. Een populaire cryptoanalist Rekt Capital geeft aan dat de neerwaartse trend van meerdere maanden is doorbroken en zei:

FET heeft zijn neerwaartse trend van meerdere maanden doorbroken, een behoorlijke test heeft uitgevoerd om te herstellen en lijkt klaar om de rode Range High-weerstand in de loop van de tijd opnieuw te bezoeken. Zie onder de FET/USD wekelijkse grafiek.

 

Bron: TradingView

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Een samenwerking met Nederlands grootste exchange maakt dit nog makkelijker.

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken & meepakken

Het bericht Waarom steeg Artificial Superintelligence Alliance 75% deze maand? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!