Het officiële YouTube-kanaal van het Indiase Hooggerechtshof is het slachtoffer geworden van een geraffineerde hack. Cybercriminelen gebruikten het gehackte account om een frauduleuze XRP-investeringsregeling te promoten, wat zorgen oproept over de veiligheid van officiële overheidsaccounts op sociale media.

Banner Ripple 1

Details van de hack

Op 20 september werd het YouTube-kanaal van het Hooggerechtshof, met meer dan 217.000 volgers, gekaapt en omgedoopt tot een Ripple-thema account. De hackers gebruikten het kanaal om een nep-livestream uit te zenden met Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse, waarin onrealistische investeringsrendementen werden beloofd.

YouTube’s reactie

YouTube reageerde snel op het incident door het gecompromitteerde kanaal offline te halen. Het platform citeerde een schending van de community-richtlijnen als reden voor de verwijdering. Dit snelle ingrijpen heeft waarschijnlijk voorkomen dat nog meer mensen slachtoffer werden van de zwendel.

Vergelijkbare incidenten

Dit is niet de eerste keer dat YouTube-accounts het doelwit zijn van crypto-hackers. In april werd een populair gamingkanaal, DidYouKnowGaming, op vergelijkbare wijze gehackt voor een XRP-zwendel. In juli overkwam hetzelfde lot de popband Ben&Ben, met meer dan drie miljoen volgers.

Modus operandi van de hackers

De hackers volgen vaak een vergelijkbaar patroon: ze herbranden het gekaapte account, verwijderen oude video’s en streamen een nep-livestream met phishing-links. Wanneer gebruikers op deze links klikken en hun crypto-wallets verbinden, krijgen de hackers volledige toegang tot de fondsen.

Dit incident roept ernstige vragen op over de beveiliging van officiële overheidsaccounts op sociale mediaplatforms. Het toont aan hoe zelfs hooggeplaatste instellingen kwetsbaar kunnen zijn voor cybercriminelen die uit zijn op financieel gewin via crypto-zwendel.

The post Indiase Hooggerechtshof is slachtoffer van YouTube-hackers die XRP shillen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!