Bitcoin kent een fantastische week en flirt momenteel met de koers van 64.000 dollar. Daarmee staat de digitale munt ongeveer 10% hoger dan zeven dagen geleden. Die stijging van de Bitcoin koers hebben we te danken aan de stevige renteverlaging die de Amerikaanse centrale bank woensdag doorvoerde.

Maar wat heeft Bitcoin nodig om verder te stijgen?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De sleutel voor een Bitcoin koers van $70.000

Volgens de analisten van CryptoQuant ligt de sleutel tot een Bitcoin koers van 70.000 dollar bij de korte-termijn holders. De focus ligt daarbij op investeerders die hun Bitcoin 1 tot 3 maanden geleden hebben aangeschaft.

Die gemiddelde aankoopkoers wordt vertegenwoordigd door de paarse lijn in de bovenstaande grafiek. We zien in de grafiek duidelijk hoe deze lijn meermaals als steun fungeerde voor de Bitcoin koers.

Als de Bitcoin koers succesvol door deze lijn breekt, leidt dit meestal tot een indrukwekkende stijging. Maar als de lijn als weerstand fungeert, kan dit juist het begin van een bearish fase aankondigen.

Momenteel ligt deze koers op ongeveer 62.000 dollar. Daar is Bitcoin nu met overtuiging doorheen gebroken, waardoor Avocado_onchain rekent op verdere stijgingen.

Bullish sentiment voor Bitcoin

Uiteindelijk moeten we nog maar zien in hoeverre deze indicator voorspellend vermogen bezit. Je kunt voor prijsvoorspellingen natuurlijk nooit op één indicator varen. Zeker nu Bitcoin een asset is die acteert op het financiële wereldtoneel.

Voorheen was het wellicht mogelijk om op basis van handelsgedrag op de blockchain conclusies te trekken, maar inmiddels is Bitcoin daar te groot veel. Een significant deel van de handel vindt plaats buiten de blockchain, op de gecentraliseerde beursplatforms.

Er zijn zelfs veel mensen die hun Bitcoin aanhouden via de ETFs of op de beurzen, waardoor het nog maar de vraag is hoeveel waarde we moeten hechten aan het handelsgedrag op de blockchain.

Mensen die de Bitcoin blockchain gebruiken zijn niet dezelfde types die hun BTC op een beursplatform aanhouden. Wat dat betreft is het heel lastig om on-chain data op de volledige markt te plakken.

The post Dit is Bitcoin’s sleutel naar $70.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!