aex

De AEX koers kent vandaag een slechte dag, terwijl Bitcoin en goud juist groene cijfers mogen schrijven. Goud staat op een all-time high, terwijl Bitcoin flirt met de 64.000 dollar. Springt de markt dan langzaam over naar “veilige havens” of is hier sprake van een uitzondering?

Is de AEX een uitzondering?

Om te kijken of de matige prestaties van de AEX een uitzondering zijn, moeten we eigenlijk even de openingscijfers van de Amerikaanse beurs erbij pakken.

Officieel opent Wall Street zijn deuren later vanmiddag (15.30u), maar de futuresmarkten zijn uiteraard al open. Voor nu lijkt de Amerikaanse techbeurs ook met lichtrode cijfers te openen.

Dat verklaart mogelijk ook waarom Bitcoin wat moeite heeft om de koers van 64.000 dollar definitief te doorbreken. Wat de economische data betreft is er in ieder geval geen directe verklaring voor de dag voor de AEX.

Zo nam de Bank of Japan vandaag een rentebesluit, maar die hielden de rente op hetzelfde niveau. Dat heeft in ieder geval niet voor een schok op de markt gezorgd en kan zelfs positief uitgelegd worden.

De BoJ overwoog namelijk een nieuwe renteverhoging en dat leverde begin augustus nog problemen op met de Yen Carry Trade. Nu blijven die problemen door het uitstellen van de renteverlaging uit.

Volgende week belangrijk

Komende week belooft weer een belangrijke te worden voor de AEX. Na de eerste stevige renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank is het zaak dat in ieder geval de economie overeind blijft.

Lukt dat? Dan kunnen de renteverlagingen weleens heel bullish uitpakken voor de AEX. In het kader daarvan staat er volgende week weer een bak met belangrijke data op de planning.

Zo krijgen we onder andere twee grote gezondheidsindicatoren voor de Amerikaanse industrie en dienstensector, maar ook het consumentenvertrouwen, de laatste schatting van de economische groei voor Q2 2024 en de werkloosheidsclaims.

Zijn die allemaal positief en wijzen ze op een sterke economie? Dan is dat waarschijnlijk ook goed voor de AEX koers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht AEX kleurt rood terwijl Bitcoin en goud juist stijgen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!