crypto prijzen stijgen

Het is nooit saai in de cryptomarkt. Het ene moment ervaren we dalingen en vrezen investeerders het ergste, het volgende moment zien we een forse stijging en lijkt de toekomst weer rooskleurig.

Op dit moment zitten we aan de positieve kant van het spectrum en kleurt de hele markt groen. Zo steeg Bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur met 2,1%. Projecten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) zagen zelfs nog grotere stijgingen van respectievelijk 4,7% en 8,7%.

De grote vraag die investeerders nu bezighoudt: Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag? In dit artikel geven we een duidelijke uitleg.

Japanse rentetarieven blijven stabiel

Een van de belangrijkste oorzaken lijkt de economische ontwikkeling in zowel Japan als Amerika te zijn. De Bank of Japan heeft namelijk besloten om de rentetarieven niet te verhogen. In augustus verraste het land met een historische renteverhoging, wat wereldwijd voor een korte marktcrash zorgde. Het uitblijven van een verdere verhoging stelt beleggers nu gerust.

Verlaging rentetarieven in Amerika

Ook in de Verenigde Staten zijn er positieve ontwikkelingen rondom de rentetarieven. De Federal Reserve (Fed), de centrale bank van het land, heeft besloten om de rentes niet met 0,25%, maar met 0,50% te verlagen. Deze onverwachte, grote stap van de Fed moedigt investeerders aan om meer te lenen en te investeren in speculatieve assets zoals crypto en tech-aandelen, die hier direct van profiteren.

Piek in onopgeloste Bitcoin futurescontracten

Daarnaast zien we een piek in het aantal onopgeloste Bitcoin futurescontracten. Dit betekent dat er momenteel een recordaantal futurescontracten in de markt is die nog niet zijn afgewikkeld of afgesloten. Dit duidt op een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal in de markt, wat de verwachting wekt dat de koersen verder zullen stijgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!