Nadat ethereum (ETH) lange tijd een worstelende koers liet zien, veranderde er aan het begin van deze week plotseling iets. Sinds die tijd is de munt namelijk langzaamaan wat opgeklommen en zou het zomaar zo kunnen zijn dat de weg omhoog weer is gevonden. Analisten van het onderzoeksbureau Steno Research zien dit ook en verwachten met de huidige economische omstandigheden dat er gouden tijden voor de munt in het verschiet liggen.

Ethereum gaat zonnige periode tegemoet

In het onderzoeksrapport van Steno Research, dat op donderdag werd gepubliceerd, delen de onderzoekers hun verwachtingen. Zij verwachten dat de slechte prestaties van de afgelopen maanden nu eindelijk voorbij lijken te zijn. De komende tijd zal volgens hen vooral gunstig zijn voor ethereum.

De afgelopen maanden heeft de munt veel moeite gehad om een stijgende koers neer te kunnen zetten. Vergeleken met de koers van vorig jaar staat de munt dit jaar slechts 8% hoger. Terwijl bitcoin (BTC) in het afgelopen jaar een koersstijging wist te behalen van 43%. De vraag is nu wat er in het verschiet ligt voor de grootste altcoin. Kan zij, net als in het verleden, nogmaals beter presteren dan haar grote broer?

Eerdere altseasons ter vergelijking

Om een goede inschatting te kunnen maken van de mogelijke toekomstbeelden, kijken de onderzoekers naar de laatste bull market. Een periode waarin de gehele markt vooral veel groene cijfers noteerde en snel stijgende koersen liet zien. Tijdens het zogenaamde altseason, een periode waarin de altcoins beter presteren dan bitcoin, wist ethereum ten opzichte van bitcoin, haar waarde in slechts twee maanden te verdubbelen.

De sterke stijging werd natuurlijk wel aangevoerd door een aantal onderliggende factoren. Volgens het onderzoek piekte de activiteit op de Ethereum blockchain, door decentralized finance (DeFi), de uitgifte van stablecoins en de snel stijgende populariteit van non-fungible tokens (NFT’s). Al deze factoren speelden zich vooral af op de blockchain van Ethereum, waardoor ook de munt kon profiteren.

ETH activiteit zal toenemen

Nu de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, op woensdag heeft bepaald dat zij de rentetarieven met 0,5% omlaag zullen brengen, verwachten de analisten dat er snel meer activiteit te zien zal zijn op de blockchain. Vooral ethereum zou hier volgens hen van gaan profiteren. Ook spreken zij uit dat de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) het niet voor altijd beter kunnen doen, dan de ethereum ETF’s. Ethereum staat er namelijk om bekend dat het soms ineens bitcoin voorbij kan gaan in de prestaties.

Volgens de analist Mads Eberhardt zijn er op dit moment drie factoren, die ervoor zorgen dat bitcoin het beter doet. Dit zou liggen in de crypto gerelateerde ETF’s, de constante koopdruk door het bedrijf MicroStrategy en de flinke afname van opbrengsten uit transacties op de ethereum blockchain. De vraag is nu vooral voor hoelang bitcoin het nog beter kan blijven doen dan ethereum. Als het aan de analisten ligt, zou dit zeer binnenkort al zo ver kunnen zijn.

Het bericht Ethereum gaat weer gouden tijden tegemoet, zeggen onderzoekers verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!